Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hořelo na střeše objektu plzeňské fakultní nemocnice na Borech, kde sídlí oddělení dialýzy

Požár střechy v objektu fakultní nemocnice v Plzni na Borech, kde byla dříve vojenské nemocnice, likvidovali hasiči. Hořelo v objektu, kde se mimo jiné nachází oddělení dialýzy. Požár vznikl při práci na střeše. Na místě je velké množství hasičské techniky.

„Hasíme požár lepenkové střechy, který vznikl v okolí vyústění vzduchotechniky. Rozebíráme střešní konstrukci, zasahujeme i se zařízením COBRA. Před naším příjezdem se uskutečnila samovolná evakuace,“ informoval odpoledne mluvčí hasičů Petr Poncar. COBRA dokáže pomocí vodního paprsku proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu.

Z oddělení dialýzy se před ohněm evakuovalo šest osob. Oheň se nedotkl lůžkových oddělení nemocnice. Ke zraněním, ani k přímému ohrožení pacientů i personálu nedošlo. Potvrdili to hasiči i mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár, fakultní nemocnice, hasiči, požár střechy, střecha, Fakultní nemocnice Plzeň, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan S.

Poprosil bych příště pana Beneše, který členem hasičského sboru, aby příště uváděl relevantní informace. Požár, který jsem sledoval jako svědek, byl uhašen během 3 minut personálem nemocnice. Následně až po uhašení přijíždělo v intervalu cca 20 minu celkem 11 hasičských vozů z toho celkem 7 velkých cisteren. Evidentně je vidět že hasiči nemají co dělat a upřímně by bylo vhodné se zamyslet nad plýtváním státních financí.
P.S.: Situaci jsem schopen doložit fotodokumentací, proto příště prosím pana Beneše, aby nepsal oslavné ódy sám na svůj sbor...

Pondělí, 25. října 2021, 19:02Odpovědět

Hořelo na střeše objektu plzeňské fakultní nemocnice na Borech, kde sídlí oddělení dialýzy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.