Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Desítky policistů z Česka a Německa pátrají po osmileté holčičce

, aktualizováno 10. října 2021, 23:56

Policisté intenzivně pátrají po pohřešované Julii Sleegers. Osmiletou holčičku německé národnosti hledají v okolí Čerchova na Domažlicku. Do pátrací akce je nasazený také vrtulník s termovizí. Pomoc nabízí mnoho dobrovolníků.

„V současné době probíhá česko-německé společné pátrání po pohřešované dívce cizí státní příslušnosti na Domažlicku u Čerchova. Do pátrací akce jsou momentálně nasazené všechny dostupné síly a prostředky i včetně letecké podpory a pátráme v okolí s maximálním nasazením. Dívka měla mít na sobě oblečenou bundu modré barvy, rifle a na nohou červené boty,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Do pátrání se zapojili také hasiči. „Momentálně je na místě šest jednotek," doplnil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

V souvislosti s pátráním se ozývá mnoho dobrovolníků, kteří by chtěli pomoci. „Moc děkujeme za zájem i iniciativu, nicméně v současné době máme v terénu dostatečný počet sil i prostředků. S ohledem na bezpečnost a zdraví ostatních, kteří by se do pátrací akce chtěli zapojit, bychom uvítali, aby tak v tuto chvíli raději nečinili," upozorňuje policistka Pavla Burešová.

V terénu jsou pátrací týmy už několik hodin a zatím se jim nedaří dívku nalézt. Do pátrací akce jsou ze strany policie zapojeni kolegové, zásahove jednotky a vrtulník s termovizí. „S negativním výsledkem jsme propátrali trasu, na které se měla rodina s dívkou pohybovat a v současné době se stanoví další perimetr pro pátrací akci. I nadále spolupracujeme s kolegy ze Spolkové republiky Německo a pomáhá nám i řada hasičů. V pátrání budeme samozřejmě pokračovat s maximálním nasazením i nadále," řekla krátce před půnocí Burešová.

Čerchov, nejvyšší vrchol Českého lesa, je přibližně 12 kilometrů jihozápadně od Domažlic, nedaleko městyse Klenčí pod Čerchovem či obce Capartice a asi dva kilometry od hranic s Německem. Okolí je lesnaté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Železná Ruda / Policie ČR

Štítky policie, krimi, pátrání, Domažlice, Německo, Česko, Čerchov, okres Domažlice, termografie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky policistů z Česka a Německa pátrají po osmileté holčičce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.