Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Slovanech mají sbory dobrovolných hasičů stále napilno

Pod Slovany patří celkem tři sbory dobrovolných hasičů, a to hasiči z Koterova, Božkova a Hradiště. Tyto sbory zajišťují výchovu a výcvik členů jednotek SDH, kteří vyjíždějí nejen k požárům, ale starají se také o ostatní důležité činnosti jako je například likvidace provozních kapalin, kontrola stavu řeky Úslavy včetně značení nebezpečných oblastí nebo odstraňování popadaných stromů. Asistují také při demolici domů či odčerpávají vodu ze sklepních prostor a parkovišť v postižených oblastech a mnoho dalšího.

V uplynulém roce byla navíc postupně v souvislosti s pandemií stanovena různá nová opatření a k pravidelné činnosti dobrovolných hasičů přibyla péče o veřejný prostor a jeho dezinfikování. Jedná se o zastávky hromadné dopravy, dětská hřiště, budovy mateřských školek nebo radnici úřadu městského obvodu na Koterovské ulici.

Dobrovolní hasiči jsou také partnery obvodu při realizaci akcí pro veřejnost, kde zajištují elektrickou energii, představují hasičskou techniku nebo v případě horkého počasí připravují za pomoci deflektoru vodní clonu pro ochlazení k velké radosti malých i velkých účastníků. „Všechny tři sbory dobrovolných hasičů mají svou nezastupitelnou roli v životě našeho obvodu. Vážím si jejich práce,“ sdělil starosta Lumír Aschenbrenner (ODS). „Oceňuji, že i přes své vysoké vytížení si každoročně najdou čas, který stráví s dětmi na našem letním příměstském táboře. Letos si děti vyzkoušely hasičskou závodní dráhu na Božkovském ostrově,“ doplňuje místostarostka Eva Trůková (ODS).

Sbory dobrovolných hasičů se také starají o mladou nastupující generaci. Vedou hasičské kroužky pro děti a mládež, pořádají letní soustředění, nabízí školám a školkám návštěvu hasičské zbrojnice včetně možnosti si vyzkoušet různé hasičské sportovní disciplíny. Jejich členové reprezentují slovanský obvod celoročně na hasičských soutěžích po celé republice. V sobotu 5. září se konal Prazdroj Cup 2021 na historické dlažbě Plzeňského Prazdroje, kde družstvo SDH Plzeň – Hradiště vybojovalo krásné 2. místo a družstva SDH Božkov obsadil 6. a 7. místo.

V sobotu 25. září pořádal SDH Božkov dětskou soutěž v požárním sportu ve sportovně relaxačním areálu Božkovský ostrov.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto SDH Koterov

Štítky Slovany, Plzeň, hasiči, dobrovolní hasiči, Plzeň 2-Slovany, sbor dobrovolných hasičů, Úslava, Koterov, ODS, Lumír Aschenbrenner, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Slovanech mají sbory dobrovolných hasičů stále napilno  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.