Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Silně opilá žena nezvládla parkování, další řidička způsobila srážku s autobusem

Značně opilá žena usedla za volant svého vozu Škoda Fabia. Když chtěla zacouvat v Plzenecké ulici na Slovanech do podélného stání, nabourala do vozu, jehož šofér ji ještě ohleduplně poskytl dostatek prostoru pro pohodlné zaparkování. Další řidička zase nezajistila svůj vůz, který se následně sám rozjel a zastavil se až o projíždějící autobus.

„Osmačtyřicetiletá řidička při parkování couvala s vozidlem Škoda Fabia do místa podélného stání mezi další zaparkovaná vozidla a přitom neodhadla boční odstup od osobního vozidla, jehož řidič na vozovce zastavil, aby dal větší prostor řidičce při parkování,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.  

Přivolaní policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem přes 2,5 promile alkoholu. „Policisté se touto kolizí dále zabývají a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila mluvčí.

S parkováním měla problém další stejně stará žena v obci Přimda. U bytového domu nechala svůj Volkswagen Passat, který řádně nezajistila proti jeho rozjetí. Což se stalo ve chvíli, kdy po silnici projížděl autobus.

„Přesto, že se jeho řidič snažil na vzniklou situaci reagovat a řízení strhl doleva, zadní část Passatu narazila do přední části autobusu. V době střetu v autobuse cestovaly čtyři osoby, nikdo z nich nebyl zraněný,“ uvedla policistka Dagmar Jiroušková. Vzniklou škodu odhadli policisté na 150 tisíc korun. Nehodou se nadále zabývají.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, doprava, nehoda, žena, alkohol, parkování, autobus, Plzeň, Přimda, Škoda Fabia, Volkswagen Passat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilá žena nezvládla parkování, další řidička způsobila srážku s autobusem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.