Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Na horách klesly ráno teploty k nule, chladnější počasí vydrží až do září

Konec srpna i začátek září bude doprovázet chladnější počasí a déšť. Teploty se do konce prázdnin vyšplhají maximálně na 20 stupňů Celsia. Středeční ráno na horách přineslo teploty dokonce okolo nuly. Podle meteorologů je dnešní den také posledním beze srážek.

Dnešní ráno bylo kvůli slabému větru a malé oblačnosti poměrně chladné. Na šumavské stanici Kvilda-Perla naměřili 0,4 stupně Celsia. Okolo páté hodiny ráno se teploty napříč republikou pohybovaly nejčastěji mezi šesti až 11 stupni. Odpolední teploty vystoupají v Plzeňském kraji na 19 až 22 °C.

„Středa bude v dohledné době posledním dnem bez měřitelných srážek. V noci na čtvrtek začne počasí u nás ovlivňovat tlaková níže nad Polskem, kolem které do střední Evropy pronikne chladnější a vlhký vzduch. Chladnější ráz počasí očekáváme i na začátku září. Později se teploty začnou zvyšovat a v třetím předpovědním týdnu (od 6. do 12. září) se dostanou na hodnoty obvyklé pro tuto roční dobu​,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Čtvrtek bude od rána oblačný až zatažený. Odpoledne postupně můžeme očekávat déšť a přeháňky, které večer ustanou. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 16 až 19 °C. Konec pracovního týdne bude oblačný s přeháňkami a deštěm. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. V noci teploty klesnou k sedmi stupňům Celsia, přes den naměříme maximálně 18 °C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com/Alicja

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Polsko, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horách klesly ráno teploty k nule, chladnější počasí vydrží až do září  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.