Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Technaři vypnuli soundystémy na freetekno party pod hradem Klenová podle dohody v 15.00 hodin

Soundsystémy na povolené freetekno party pod hradem Klenová na Klatovsku ukončily dnes podle předchozí domluvy v 15.00 hodin svoji hudební produkci. Jejich majitelé hned poté začali aparatury rozebírat, nakládat do automobilů. Technaři také bourali stany i stánky s občerstvením a uklízeli odpadky. Na místě ovšem stále ještě zůstává velká část účastníků akce. Mnozí tam ještě přespí, aby do zítřka mohli bezpečně vystřízlivět. 

Na festival, který se uskutečnil na pronajatých soukromých pozemcích v bývalém vojenském prostoru u Janovic na Klatovsku, přijelo kolem 1500 lidí. Velkou část tvořili cizinci z Francie, Itálie, Německa a z Holandska. Tekno a techno dunělo ze soundystémů nonstop od pátku od 20.00 hodin.

„V průběhu dvou nocí jsme přijali několik oznámení od občanů ohledně nadměrného hluku, kdy se jedná o podezření ze spáchání přestupku rušení nočního klidu. Občané, zejména z obcí Ondřejovice, Lehom, Javor, Boříkovy, Chvalšovice a Janovice nad Úhlavou, si stěžovali na hlasitou hudbu," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová. Jeden stěžovatel byl až z dalekého Čachrova.  

Policisté po celou dobu konání hudební produkce kontrolovali řidiče při jejich vjezdu i výjezdu z místa akce. „V době od pátku do nedělního podvečera jsme řešili několik protiprávních jednání na úseku drogové problematiky. Během dnešního dne se policisté především zaměřují na řidiče, kteří z areálu vyjíždějí. Řidiči se při kontrolách podrobují dechovým zkouškám a namátkově i testům na návykové látky," řekla mluvčí policie. 

Zatím zjistili policisté šest řidičů pod vlivem alkoholu, osm mělo pozitivní test na návykové látky a ve dvanácti případech u osob zajistili policisté omamné a psychotropní látky. Dále pět cizinců nepředložilo osobní doklady a jedna řidička jela s vozidlem, i když má platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté při kontrolách osob zjistili jednoho muže, který byl veden v celostátním pátrání.

„Můžeme konstatovat, že celá akce se obešla bez větších a závažnějších problémů. Před konáním a v průběhu hudební produkce jsme spolupracovali ze zástupci obcí a Krajskou hygienickou stanicí Plzeň," dodala policejní mluvčí s tím, že policisté jsou stále na místě a situaci nadále monitorují.

  

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš + Policie ČR

Štítky free tekno, technoparty, soukromá akce, vojenský prostor, Klenová, Klatovsko, okres Klatovy, drogy, Francie, Itálie, Německo, Nizozemsko, Janovice, Krajská hygienická stanice, hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technaři vypnuli soundystémy na freetekno party pod hradem Klenová podle dohody v 15.00 hodin  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.