Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Celou noc dunělo pod hradem Klenová tekno, ráno nabral hluk na intenzitě. Na akci míří další lidé

, aktualizováno 7. srpna 2021, 18:00

Stovky lidí zatím dorazily podle organizátorů do dějiště freetekno party, která se od pátku koná na pronajatých soukromých pozemcích v bývalém vojenském prostoru u Janovic na Klatovsku. Večer a v noci na sobotu přijeli především zahraniční účastníci akce s karavany, nákladními vozy a s dodávkami. Nejvíce jich bylo z Francie. Akce je velmi dobře dostupná vlakem. Soundsystémy by měly utichnout v neděli v 15.00 hodin. Policie zatím nezaznamenala žádné problémy.

„Zatím je tady asi 1200 lidí. V osm hodin v pátek večer začaly hrát první soudnsystémy. Jinak byl klid, řešilo se jen protiprávní jednání na úseku drogové problematiky. Zadržena byla jedna osoba v celostátním pátrání. Na příjezdu policie kontroluje osoby, hygiena zase kontroluje, zda se dodržují mimořádná opatření. Účastníci musí předložit doklad o očkování, platný test nebo doklad o tom, že prodělali nemoc covid. Předkládají to u vjezdu do dějiště akce,“ informovala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Podle pozdějších informací mluvčí policie se evidují čtyři stížnosti občanů z okolních obcí na hluk. Na sociálních sítích lidé o akci diskutují, mnozí píší o tom, že jim hluk v noci vadil a slyšeli ho i přes zavřená okna. „Bydlím v Janovicích, včera nic a dnes od rána masakr.“ „Městiště, je to slyšet hodně, vůbec o to nestojíme,“ píše další. „Ono je šest ráno a už to zase duní.“ O nepříjemném hluku psali lidé z obcí Javor, Javoříčko, Kozí, ale i ze Strážova.  

Organizátoři freetekno akce si od soukromého vlastníka pronajali pozemky pod hradem Klenová, kde byl dříve vojenský prostor. Freetekno party se koná na soukromém pozemku se souhlasem vlastníka a událost byla řádně oznámena místnímu městskému úřadu. U vstupu organizátoři vybírají dobrovolné vstupné, aby mohli uhradit pronájem prostor a náklady spojené s úklidem.

Policejní kontrola před vjezdem do dějiště akce

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky free tekno, technoparty, soukromá akce, vojenský prostor, Klenová, Klatovsko, hluk, policie, pozemek, Janovice, Francie, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celou noc dunělo pod hradem Klenová tekno, ráno nabral hluk na intenzitě. Na akci míří další lidé  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.