Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Plzeňským krajem se v noci prohnala bouřka, hasiči likvidovali popadané stromy i čerpali vodu ze sklepů

Náročnou službu mají za sebou krajští hasiči, kteří zaznamenali bezmála dvě desítky výjezdů spojených s následky bouřkové noci. Podle meteorologů místy spadlo až 50 milimetrů srážek. Nejdramatičtější byla situace na Klatovsku, Rokycansku, jižním Plzeňsku a na Domažlicku.

„Bilance bouřkové noci je prozatím 17 výjezdů. Pětkrát jsme vyjížděli k čerpání vody ze zaplavených prostor. V šesti případech jsme řešili odstranění stromů padlých do komunikace, či hrozících pádem. V šesti případech se jednalo o odstranění nebezpečných stavů jako byl štěrk splavený na komunikaci, stavba provizorní hrázky proti zaplavování pozemku rodinného domu a třikrát došlo k protržení provizorních zaplachtování na opravovaných střechách,“ shrnul mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„V noci k nám z Bavorska přicházely bouřky, které zejména do jihozápadní poloviny Čech přinesly přívalové srážky s ojedinělými úhrny kolem 50 milimetrů. Během dopoledne budou srážky postupně slábnout a zároveň se částečně bude protrhávat i oblačnost,“ uvedli meteorologové.

Zítra bude zataženo místy s deštěm. Večer opět můžeme očekávat bouřky. Denní teploty se budou pohybovat od 24 až 27 °C. Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami, ojediněle se mohou ještě vyskytnout bouřky. Denní maxima se budou pohybovat od 22 do 26 °C. V pátek se mírně ochladí a rtuť teploměru spadne na 20 až 24 stupně Celsia, obloha bude polojasná, místy s přeháňkami.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS ČR

Štítky bouřka, hasiči, vítr, počasí, Plzeňský kraj, okres Rokycany, okres Domažlice, okres Klatovy, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Železná Ruda, Prášily, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňským krajem se v noci prohnala bouřka, hasiči likvidovali popadané stromy i čerpali vodu ze sklepů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.