Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zfetovaný muž ujížděl v kradeném autě po D5, policisty pak chtěl zmást tím, že do odstaveného auta naházel hlínu

Mimořádnou akci zažila hlídka borských policistů, která se zapojila do přeshraničního pronásledování vozu Audi Q5. Jejich kolegové ze sousedního Německa měli podezření, že jedná o kradené auto. Cizinec za volantem ujížděl po dálnici D5 směrem na Plzeň a ztratil se poblíž obce Bezděkov, kde odbočil na lesní cestu. Do auta poté naházel zeminu v domnění, že policistům ztíží práci a dal se na útěk. Do velké pátrací akce se zapojili psovodi i policejní vrtulník.

Podezřelý čtyřiadvacetiletý muž v kradeném autě ujížděl od státní hranice směrem na Plzeň. Na krátkou dobu se mu podařilo policisty setřást. Brzy mu však byli opět na stopě.

„Auto bylo lokalizováno u obce Čečkovice, a to na základě oznámení muže, který policistům mimo jiné uvedl, že u nastartovaného auta viděl podezřelého muže, který se jej dotazoval, kde se nachází a po kolejišti pak směřoval k obci Bor. Policisté proto ihned začali pátrat po hledaném muži, do akce bylo zapojeno několik hlídek a do pátrání se k tachovským policistům a psovodům s policejními psy přidaly i hlídky z dalších územních odborů,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Kvůli tomu, že policisté prohledávají okolí kolejiště, byla na zhruba 45 minut zastavená vlaková doprava na trati. Do vzduchu se vznesl i policejní vrtulník.

„Hlídka borských policistů při pátrání po hledaném muži zahlédla osobu odpovídající popisu a vyzvala ji, aby zůstala na místě. Muž na výzvy nereagoval a dal se na útěk po poli směrem k pískovně za obcí Bor. Policisté muže pronásledovali, kdy jej měli neustále na dohled,“ pokračuje mluvčí.

Pokoušel se naskočit do jiného vozu jako spolujezdec

Po zhruba jednom kilometru se pronásledovaný muž dostal k silnici, kde se pokoušel zastavit projíždějící auta ve snaze přisednout a ujet jako spolujezdec. To se mu ovšem nepodařilo a hlídka jej zpacifikovala a nasadila pouta. Z místa dotyčný hned putoval na borské obvodní oddělení.

„Tam policisté pachatele ztotožnili a zjistili, že se jedná o čtyřiadvacetiletého cizince. V souvislosti s trestnou činností, které se zadržený muž dopustil, na něj vydal německý okresní soud evropský zatýkací rozkaz. Muž se následně podrobil testu na omamné a psychotropní látky, který detekoval amfetamin,“ uvedla Jiroušková.

Kvůli vyčerpání a také účinků drog byl muž malátný a přestal s hlídkou komunikovat. Záchranná služba jej proto odvedla do nemocnice, kde se podrobil vyšetření a poté opět putoval do policejní cely.

„Muž se v tuto chvíli nachází ve vazební věznici a následně bude předán k dalším úkonům do Spolkové republiky Německo. Tam bude také předáno zajištěné vozidlo, které zvenčí pachatel poškodil a do interiéru auta naházel suchou trávu a zeminu, protože se domníval, že kriminalistům ztíží práci," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, Německo, krádež, pronásledování, pátrání, Plzeň, Audi Q5, Bezděkov, Bora, Čečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž ujížděl v kradeném autě po D5, policisty pak chtěl zmást tím, že do odstaveného auta naházel hlínu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.