Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Festival Industry Open přinese výlety historickým autobusem i návštěvu hangáru

Fanoušci technických památek a industriálních zajímavostí se mohou toto léto těšit na celou řadu akcí. Pro velký úspěch nebudou opět chybět zážitkové jízdy vlakem do Škodovky nebo výlety historickým autobusem. Úplnou novinkou bude zpřístupněný hangár v Líních a speciální prohlídková trasa v plzeňském pivovaru. Festival startuje o víkendu 19. a 20. června.

„Plzeň se vyznačuje bohatým industriálním dědictvím, na které jsme náležitě hrdí. Cílem festivalu Industry Open je představit toto bohatství návštěvníkům a pozvat je k objevování industriálních zajímavostí celého regionu. Průmysl byl dříve vnímán jako překážka atraktivity v našem městě, v poslední době se ovšem industriální turismus stává velmi rozvíjejícím odvětvím,“ říká primátor města Plzně Martin Baxa (ANO).

Na zajímavé výlety se budou moci lidé vydat každý víkend od 19. června až do 5. září. Jako první zastávku si mohou zvolit například speciální prohlídky sklepů v plzeňském pivovaru, komentovanou prohlídku Papírny nebo mohou vyrazit na procházku s architektem po Petrohradu.

„O prázdninách pak mohou účastníci vybírat z programu výletů historickými autobusy, zážitkových jízd vlakem a komentovaných prohlídek tematických muzeí a dalších industriálních cílů v Plzeňském kraji,“ upřesňuje za organizátory Petra Vomelová.

Festivalové akce se připravují také i mimo Plzeň. Na výlet budou moci zájemci vyrazit do Sklárny v Anníně, nebo na hamr v Dobříve. Během července si mohou lidé zkusit i rýžování zlata v Amálině údolí na Šumavě. Do festivalu se také zapojují Loosovy interiéry nebo muzeum v Lobzích se svými Příběhy dvoutaktů.

Ke každému autu se pojí mnoho zážitků a příběhů, říká sběratel aut z bývalé NDR

Byly doby, kdy se za Trabantem opravdu nikdo neotočil. Jenže teď je doba jiná a z vysmívaného bakeliťáku je automobilová ikona, která rozdává radost kamkoli přijede. Na nejstarším dochovaném statku z roku 1378 v Plzni Lobzích, nyní našlo útočiště...

„Program festivalu stále doplňujeme o další akce, doporučujeme zájemcům sledovat náš web a sociální sítě, kde se vždy dozví aktuální informace,“ řekla Alena Fialová z městské organizace Plzeň – TURISMUS a manažerka projektu Industry Open.

Více informací o přesných termínech jednotlivých akcích najdete na webu industryopen.cz. Stránky nově slouží i jako průvodce po industriálních místech a zajímavostech v Plzeňském kraji. „Snažili jsme se zájemcům poskytnout přehledný webový průvodce, který jim pomůže naplánovat výlet za poznáním industriálního dědictví,“ dodává Fialová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová

Štítky Plzeň, Industry Open, festival, léto, program, Plzeňský kraj, průvodce, výlet, ŠKODA AUTO a.s., Martin Baxa, ANO 2011, Petrohrad, hangár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Industry Open přinese výlety historickým autobusem i návštěvu hangáru  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.