Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Chlapečka (1,5), který spadl v Plzni do rozvodněné řeky, hledali záchranáři 20 minut

Dvacet minut trvalo pátrání po rok a půl starém chlapečkovi, který náhle zmizel v pátek v podvečer ze zahrady v plzeňské ulici Na Jíkalce. Velmi rychle bylo jasné, že dítě spadlo do řeky a okamžitě se spustila pátrací akce, kdy šlo o vteřiny. Chlapce v bezvědomí a ve vážném stavu se nakonec podařilo najít a vylovit z řeky Mže u Kalikovského mlýna. Teď bojuje o život v nemocnici. O případu jsme informovali už včera večer, dnes jsme získali další podrobnosti.

Do rozvodněného Vejprnického potoka spadl chlapec před 18. hodinou poté, co nezjištěným způsobem opustil zahradu poblíž potoka. Když dítě začala hledat matka, našla na břehu potoka jeho čepici a okamžitě přivolala záchranáře. Hasiči pátrali na břehu potoka a pomáhal jim i policejní psovod. Chlapečka našli záchranáři asi dvacet minut po nahlášení akce několik stovek metrů od místa, kde padl do vody. Proud odnesl chlapečka z potoka do řeky Mže. Bezvládné tělíčko se zachytilo mezi kameny pod jezem u Kalikovského mlýna.

Chlapec byl v bezvědomí a nejevil žádné známky života. Jeho resuscitaci okamžitě zahájili hasiči. „Záchranáři si od zasahujících hasičů převzali kvalitně zahájenou resuscitaci, ve které pak pokračovali. Po několika minutách se povedlo obnovit životní funkce, následně byl okamžitě zahájen transport dítěte na oddělení Emergency do fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„K záchraně života dítěte přispěla všímavost náhodných svědků, kteří informovali policejního psovoda pátrajícího po dítěti v blízkosti řeky, ve kterých místech zřejmě dítě zahlédli. Policista proto ihned vyrazil na místo, když spatřil tělo dítěte, okamžitě skočil do vody a za pomoci hasiče dítě z vody vytáhl," uvedla už včera mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

„Na místě byl přítomen také krizový intervent, který rodině chlapečka poskytl psychickou pomoc. Kriminalisté teď objasňují okolnosti pádu dítěte do vody. S ohledem na citlivost případu a věk dítěte nebudeme poskytovat další informace,“ doplnila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky dítě, pád do vody, záchrana tonoucího, řeka Mže, Plzeň, Mže, potok, Vejprnický potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapečka (1,5), který spadl v Plzni do rozvodněné řeky, hledali záchranáři 20 minut  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.