Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Malý chlapec zemřel pár hodin po výplachu žaludku, policie obvinila lékaře

Rok a půl starý chlapec spolykal několik syrových fazolí. Vystrašení rodiče dítě odvezli do Domažlické nemocnice, kde mu lékař vypláchl žaludek solným roztokem. O několik hodin později dítě zemřelo. Podle odborných posudků byl postup lékaře chybný. Státní zastupitelství už na osmašedesátiletého lékaře podalo obžalobu.

Už od loňského března se tragickou událostí zabývají kriminalisté, kteří vyslechli všechny svědky, nařídili pitvu a zadali vypracování znaleckého posudku, který označil postup lékaře za nesprávný.

„Osmašedesátiletý muž byl obviněn ze zločinu usmrcení z nedbalosti, za který hrozí trest jeden až šest let vězení," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle serveru Novinky.cz, zemřelo dítě na následky dehydratace mozkových buněk, což patrně způsobil solný roztok užitý k výplachu žaludku. Svou roli sehrály i toxické účinky fazolí. Podle posudku měl lékař rozhodnout o převozu malého pacienta na specializované pracoviště, kde mu měli fazole z žaludku odstranit. V takovém případě by dítě strávilo pár dní na sledování na jednotce intenzivní péče.

Fazole jsou bohaté na vlákninu a antioxidanty, musí však být uvařené. V syrovém stavu mohou být toxické. Otrava se pak projevuje nevolností, zvracením a průjmem. U dítěte hrozí velké riziko už při pozření tří fazolek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com | Zdroj Novinky.cz

Štítky krimi, Domažlice, smrt, lékař, dítě, policie, fazole, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý chlapec zemřel pár hodin po výplachu žaludku, policie obvinila lékaře  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.