Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Zima ještě neřekla své poslední slovo, mrznout bude v Plzeňském kraji i v noci na středu

Zemědělci a zahrádkáři v Plzeňském kraji musí počítat s tím, že mrznout bude i v noci na středu. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil své předchozí varování před mrazem, který může v tuto dobu poškodit vegetaci, zejména zeleninu nebo kvetoucí ovocné stromy.

Aktuální upozornění platí pro středu od půlnoci do 09:00 pro polohy do 600 metrů nad mořem nejen v Plzeňském, ale i Karlovarském a Moravskoslezském kraji, v západní části Jihočeského, Středočeského a Ústeckého kraje a na severu Olomouckého kraje. Pracovníci ČHMÚ s ohledem na očekávaný mráz tam doporučují zakrýt zeleninu a nižší rostliny netkanou textilií a stromy případně ošetřit přípravky proti promrznutí.

Na mráz v Česku meteorologové upozorňovali od noci na sobotu, na některých místech pak dokonce zaznamenali rekordní chladno. Například v noci na pondělí byla rekordní minimální teplota na 17 místech v republice, kde meteorologické stanice měří teplotu přes 30 let. Dnes byly rekordy překonány na 22 místech s delší měřicí tradicí a nejchladněji přitom bylo na šumavské stanici Kvilda-Perla, kde teploměr ukázal minus 10,2 stupně Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky mráz, počasí, zmrzlé stromy, zahrádkáři, ČHMÚ, Plzeňský, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima ještě neřekla své poslední slovo, mrznout bude v Plzeňském kraji i v noci na středu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.