Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Příspěvek katedry antropologie vzbudil pořádný rozruch, omlouváme se za to, říká univerzita

Poprask způsobil příspěvek na facebookovém profilu Katedry antropologie Západočeské univerzity (ZČU) v Plzni, který lákal uchazeče ke studiu. Na internetu vydržel pouhé dva dny. Když se vedení ZČU o "vtípku" dovědělo, nařídilo jeho stažení. Šlo o pouhý žert? Pokud ano, tak autoři splnili svůj záměr na výbornou, byli totiž opravdu pro smích všem diskutujícím.

O vtipné příspěvky není na profilu katedry nouze. Jednou jsou inspirované populární knihou a seriálem Hra o trůny, jinde naopak hravě vysvětlují rozdíl mezi sociologií a sociální antropologií. Jenže teď to trochu nevyšlo. Koláž s Václavem Klausem mladším a Petrem Fialou, coby jeden z nejslavnějších obrazů od Granta Wooda sklidil velmi negativní reakce.

„Vážně? Máloco podkopává důvěryhodnost vysokoškolského prostředí než podobný pokus o humor,“ napsal například Tomáš K. Ani David M. autora příspěvku nikterak nešetřil: „A já myslel, že v Plzni jsou pochybná leda práva,“ napsal. „Jako absolventovi ZČU je mi smutno. Už chápete, proč se vám všechny fakulty smějí?“ zeptal se Patrik S. A podobně hovořily další desítky komentářů.

Redakce Plzeňské Drbny požádala tiskovou mluvčí univerzity o vyjádření, jak na tyto příspěvky členové vedení katedry nahlíží. Odpověď byla překvapující, vůbec o tom nevěděli!

„Příspěvek zveřejnili jeho autoři bez vědomí vedoucího katedry antropologie. Jeho obsah je zcela nevhodný a v žádném případě nepatří na akademickou půdu. Vedení ZČU neprodleně doporučilo příspěvek odstranit. Je nám líto, že byl příspěvek zveřejněn. Omlouváme se za to,“ odpověděla na náš dotaz mluvčí ZČU Šárka Stará.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook

Štítky ZČU, Fakulta antropologie, facebook, příspěvek, diskuze, Západočeská univerzita v Plzni, antropologie, Plzeň, Václav Klaus, Petr Fiala, Grant Wood, Hra o trůny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příspěvek katedry antropologie vzbudil pořádný rozruch, omlouváme se za to, říká univerzita  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.