Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Ministr vnitra udělil Plzni výjimku, lidé mohou do hypermarketu u Chotíkova

Velkým tématem posledních několika hodin se stal Hypermarket Globus, kam chodí nakupovat především lidé z nejlidnatějšího sídliště na Severním Předměstí. Pár jich ale poukázalo na fakt, že obchodní dům stojí na území Chotíkova a spadá proto do okresu Plzeň-sever. Tématem se zabýval krizový štáb města i hejtmanka. Nakonec se do věci vložil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a udělil Plzni výjimku.

Globus snad nebyl na sociálních sítích nikdy tolik skloňovaný jako o tomto víkendu. Lidé s nadsázkou psali, že se tam dostanou jen Plzeňané, kteří pro obchod pracují.

Ještě v neděli v deset hodin večer zveřejnila policie stanovisko ministra vnitra. Lidé z Plzně mohou do obchodu chodit i nadále a neporuší tím vládní nařízení.

„Ministr vnitra dnes ve večerních hodinách udělil výjimku z omezení pohybu a pobytu osobám s místem trvalého pobytu nebo bydlištěm na území Plzně, kteří tedy mohou za účelem nákupu a služeb též do katastrálního území obce Chotíkov. V praxi to tedy znamená, že toto nákupní centrum mohou využívat pro nákupy lidé ze severního Plzeňska i z Plzně," potvrdila v neděli večer policejní mluvčí Pavla Burešová.

Ačkoli na sociálních sítích lidé tuto možnost vítají, objevují se i opačné názory, že jde jen o obchod a byznys. Je však nutné si uvědomit, že hypermarket stojí hned u největšího sídliště na Lochotíně. Právě odtud směřovalo na nákupy nejvíce lidí. Kdyby nemohli sem, logicky by se o to více hromadili v jiných obchodech.

Plzeň není jediná, kde byla zpětně udělena výjimka. Další směřovala do Brna a umožňuje cestování mezi okresy Brno-město a Brno-venkov, které jsou podle slov ministra úzce propojené. Vláda na svém jednání rozhodla, že může ministr vnitra operativně rozhodovat o podobných záležitostech, které nedávají úplně smysl. Je tak možné, že další úpravy budou v nejbližších dnech následovat.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, opatření, vláda, nařízení, nákup, Globus, nouzový stav, Plzeň, ministr vnitra, Chotíkov, obchod, Jan Hamáček, ČSSD, okres Plzeň-sever, Severní Předměstí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr vnitra udělil Plzni výjimku, lidé mohou do hypermarketu u Chotíkova  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.