Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opuštěných pejsků v útulcích ubývá. Stále více jich nachází teplý domov

Provozovatelé psích útulků hodnotí koronavirovou dobu jako příznivou pro adopci. Pejsků v kotcích ubývá stejně jako při první vlně na jaře. Shodují se také na tom, že těch opuštěných přibývá podstatně méně.

S velkým zájmem o adopci se setkává například Útulek pro psy Zdeňka Srstky v Němčovicích na Rokycansku. Jindy by se tady starali o zhruba 30 psů, teď je jich jen šest, a to především těch, které nejde z různých důvodů umístit do nových rodin. „To se nám ještě nestalo, aby se podařilo všechny vhodné psy umístit," řekl starosta Němčovic Karel Ferschmann.

Podobná situace je také v tachovském útulku U Šmudliny, tam jsou z celkové kapacity 22 obsazeny jen čtyři kotce, především pak psími staříky a stálicemi útulku. I zde vedení útulku potvrzuje velký zájem o adopci.

„Je řada kritiků, kteří nám říkají, že až se po jaru situace kolem koronaviru uklidní, lidé psi vrátí. My ale máme na zájemce stejné požadavky jako v době před koronavirem,“ říká Gabriela Jägerová, vedoucí útulku U Šmudliny. 

Jinak tomu není ani v Borovnu na jižním Plzeňsku, i tady zaznamenali velký zájem o zvířecí bezdomovce a příznivou dobu si chválí. „Máme zaplněnou poloviční kapacitu. Lidé si psi berou. Občas se nějaký zatoulá, ale v útulku stráví jen pár hodin a hned si ho vyzvedne páníček,“ uvedla vedoucí útulku v Borovně Andrea Kolmanová.

Velký zájem potvrdil i vedoucí plzeňského útulku Petr Kokoška. Lidé mají zájem o adopci velký. Posledního tak tři čtvrtě roku máme i mnohem menší příjmy odchycených psů."

Plzeňský útulek je nyní kvůli opatřením proti šíření koronaviru pro veřejnost uzavřený. V Borovně je provoz hodně omezený a U Šmudliny stále probíhá venčení pro veřejnost.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky útulek, psi, opuštění psi, psí útulky, koronavirus, pes, adopce, COVID-19, Borovno, jaro, Němčovice, Zdeněk Srstka, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opuštěných pejsků v útulcích ubývá. Stále více jich nachází teplý domov  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.