Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tradičního výlovu rybníku se letos nedočkáme. Kapři k nám do Plzně letos připlavou až z Jižních Čech

Letos se budeme muset obejít bez tradičního listopadového výlovu městského Drahotínského rybníka ve Zruči u Plzně. Tentokrát ale není na vině koronavirová epidemie, ale nedostatek vody. V tomto roce toho moc nenapršelo, a tak je v rybníce málo vody. Pokud by jej rybáři při výlovu vypustili, rybník by se nestačil do příští sezony doplnit.

Město však chce zachovat tradiční předvánoční prodej ryb v městských sádkách pod rybníkem Košinářem v Plzni – Bolevci, kam obvykle ryby vylovené v Drahotínském rybníce putují. Vymyslelo tak náhradní řešení. „Ryby nakoupíme od jihočeských rybářů a pokud to dovolí opatření proti pandemii koronaviru, budeme je tady prodávat přibližně od 10. prosince,“ uvedl Richard Havelka ze Správy veřejného statku města Plzně.

Město chce také prodávat vánoční stromky ze svých lesů. Zatím s termínem vyčkává podle toho, jak se vyvine epidemická situace. Pokud to bude možné začne prodávat stromky ve stejném termínu jako ryby na sádkách.

Drahotínský rybník ročně vydá přibližně 10 tun ryb. Přímo na hrázi se obvykle prodá zhruba pětina, zbytek se umístí na několik týdnů do sádek a poté jdou na vánoční prodej.  Další výlov plánují rybáři až na příští rok.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky rybník, Drahotínský rybník, výlov rybníku, listopad, sádky, kapři, prodej ryb, Plzeň, Jihočeský kraj, ryby, Zruč, pandemie covidu-19, Bolevec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradičního výlovu rybníku se letos nedočkáme. Kapři k nám do Plzně letos připlavou až z Jižních Čech  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.