Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žádné velké propouštění se nechystá. Nezaměstnanost v Plzeňském kraji mírně klesá

Lidí bez práce je i přes nepříznivou situaci stále méně. V Plzeňském kraji je aktuálně 12 555 lidí bez práce. Podíl nezaměstnaných v regionu za měsíc říjen klesl ze zářijových 3,2 na tři procenta. I tak se stále region pohybuje pod celorepublikovým průměrem, který je 3,7 procenta.

Nejnižší nezaměstnanost vykázalo v říjnu jižní Plzeňsko (2,2 procenta), následuje Klatovsko (2,5), Plzeň sever (3,1), Rokycany, Domažlice shodně (3,2), Plzeň (3,3), Tachov (3,5).

V říjnu úřady práce v Plzeňském kraji nově zaevidovaly 1 771 osob. Ve srovnání s minulým měsícem to bylo méně o 789 lidí. Z evidence v říjnu odešlo celkem 2 389 uchazečů. Do zaměstnání z nich v říjnu nastoupilo 1 630. Zbylých 759 uchazečů bylo vyřazeno bez umístění.

Podporu v nezaměstnanosti pobíralo 4 482 uchazečů o zaměstnání, tedy téměř 36 procent všech uchazečů vedených v evidenci.

„Loni v říjnu byl podíl nezaměstnaných v Plzeňském kraji o jeden procentní bod nižší. Nabídka volných pracovních míst v regionu se snížila na téměř 24 600. V listopadu by měla nezaměstnanost stagnovat,“ informoval Tomáš Moravec z krajské pobočky úřadu práce v Plzni.  

Počet volných míst v Plzeňském kraji klesl v říjnu proti září o 1299 na 24 596. Každý uchazeč si mohl na úřadu práce vybrat v průměru z téměř dvou volných míst.

"V listopadu by měla nezaměstnanost stagnovat. Sezonní práce ještě poběží, podle dosavadního vývoje by se počasí nemělo příliš měnit, úřad práce nemá informace o žádném větším propouštění," uvedl Moravec.

Nezaměstnanost se v říjnu nezvýšila v žádném ze sedmi okresů Plzeňského kraje. Největší pokles, o tři desetiny, registrují Rokycansko a Plzeň. Nejvíce nezaměstnaných je pak na Tachovsku.

Plzeňský kraj je s říjnovými výsledky na šestém místě mezi 14 kraji České republiky. Na Prvním místě je Pardubický kraj, poslední je Moravskoslezský kraj.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nezaměstnanost, úřad práce, míra nezaměstnanosti, statistika, Plzeňský kraj, Úřad práce České republiky, Plzeň, okres Klatovy, Domažlice, Tachov, Rokycany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádné velké propouštění se nechystá. Nezaměstnanost v Plzeňském kraji mírně klesá  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.