Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Část Husovy ulice zůstane uzavřena až do konce listopadu kvůli zřícené římse

Až do konce listopadu zřejmě potrvá částečná uzavírka Husovy ulice v centru Plzně. Důvodem jsou stavební práce související s pádem římsy z budovy děkanátu Lékařské fakulty UK. Část římsy v délce asi 15 metrů se zřítila už 19. října v půl čtvrté ráno. Sutiny, které zasypaly chodník i část ulice, tehdy naštěstí žádného chodce nezasáhly.

„Husova ulice zůstane i nadále uzavřena v úseku od křižovatky s ulicí Klatovská ke křižovatce s ulicí Kardinála Berana včetně levého chodníku. S největší pravděpodobností potrvá uzavírka do konce listopadu, kdy termín otevření může být i dříve. Upozorňujeme všechny účastníky silničního provozu, aby v místě uzavírky respektovali dopravní značení,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti a případem se nadále zabývají.

V objektu budovy patřící lékařské fakultě jsou pouze kanceláře univerzity. Neprobíhá tam žádná výuka. Kromě římsy se zřítila také část fasády historického domu, která byla rekonstruována v roce 2013. Příčiny zatím nejsou známy. Pád sutě ohnul pouliční lampu a poškodil dvě zaparkovaná vozidla.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky zřícená římsa, suť, Husova ulice, uzavírka ulice, římsa, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část Husovy ulice zůstane uzavřena až do konce listopadu kvůli zřícené římse  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.