Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Malý Bárt zahájil kariéru u policie, má velké předpoklady stát se skvělým služebním psem

Policejní kariéru pod vedením těch nejlepších odstartovalo štěně Bárt. Teď ho ještě čeká náročný výcvik, který má na starosti tachovský psovod podporučík Petr Zifčák. Když se Bárt osvědčí, bude pomáhat ve výkonu služby. Podle odborníků k tomu má ty nejlepší předpoklady.  

 Policejní štěně Bárt je skoro tříměsíční německý ovčák, který byl vybrán z civilního chovu na základě vlastností svých rodičů, jejich předpokladů k výchově a dalších kritérií, které se při výběru posuzují.

„Jeho přípravu pro výkon služby dostal na starosti tachovský policejní psovod Petr Zifčák, který se mimo jiné i na psí předvýchovu zaměřuje. Přibližně rok a půl bude Bárt v jeho péči. Pokud nenastanou okolnosti, které by jej z výkonu služby vyloučily, bude připravený postavit se jako plnohodnotný čtyřnohý policejní parťák k noze psovoda. a být mu při výkonu služby patřičnou oporou,“ řekla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Výcvik bude probíhat samozřejmě i nadále, kdy je nutné jeho naučené reakce, dovednosti a schopnosti rozvíjet a zvyšovat. Zkušený psovod teď učí Barta základům výcviku, který probíhá formou hry. Kromě toho se policejní štěně musí také socializovat, což znamená, že si například zvyká na lidi, chůzi ve městě, chůzi po schodech, zvyká si také na další psy a chování mezi nimi. Jedním z jeho parťáků je v současné době také psí policejní „mazák“ Hektor.

Právě Hektor se zúčastnil několika republikových soutěží a nominoval se i na mistroství světa. Může se mimo jiné pyšnit opakovaným titulem Mistra republiky stopařů a titulem Mistra republiky obranářů. „Bártovi přejeme, aby se mu štěněčí policejní práce dařila a v budoucnu, aby se z něj stal věrný a spolehlivý policejní parťák,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policejní pes, výcvik, štěně, psovod, výkon služby, kariéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý Bárt zahájil kariéru u policie, má velké předpoklady stát se skvělým služebním psem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.