Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

I nadále je pro dopravu uzavřena část Husovy ulice v centru Plzně kvůli pádu římsy

Část Husovy ulice v centru Plzně, kde před týdnem spadla na chodník a silnici přes deset metrů dlouhá podkrovní římsa činžovního domu, by se měla 2. listopadu otevřít pro auta v obou směrech. Silnice, uzavřená policejní páskou, je uklizená, na levém chodníku ve směru od divadla jsou stále hromady sutě. Od minulého pondělí nic dalšího z budovy nespadlo.

"Policejní statik teprve přijde prohlédnout suť. Rádi bychom ji už z chodníku odklízeli a odstranili i zbytek římsy, ale zatím nesmíme. Uzavírka silnice je zatím potvrzená do 2. listopadu," řekla dnes Barbora Černíková, mluvčí Lékařské fakulty Univerzity Karlovy, které budova patří. Fakulta, která hned po pádu římsy nechala kolem hromad na chodníku postavit plot, zatím nesmí odstranit odpad ani u vstupu do děkanátu.

Suť by zřejmě mohla fakulta nechat odklidit o tomto víkendu. Dopravu bude možné obnovit až poté, kdy statik řekne, že z prostoru pod střechou už nic nespadne. Firmu, která má odstranit zbytek římsy a zabezpečit díru pod střechou, už fakulta vybrala. Zatím tam ale kvůli hromadám odpadu nemůže ani postavit lešení a jeřáb. V budově jsou pouze kanceláře děkanátu fakulty, neučí se tam. "Nemůžeme tam chodit," uvedla Černíková.

Kromě římsy se zřítila také část fasády historického domu, která byla rekonstruována v roce 2013. "Příčiny zatím nejsou známy," řekla Černíková.

Při pádu římsy minulé pondělí kolem 03:30 nebyl nikdo zraněn. Pád sutě ohnul pouliční lampu a poškodil dvě zaparkovaná vozidla. Část ulice od Klatovské třídy po Kardinála Berana včetně levého chodníku je uzavřená.

Podle plzeňské policejní mluvčí Michaely Raindlové nejsou příčiny pádu římsy zatím jasné. "Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti," uvedla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSPK

Štítky zřícená římsa, suť, Husova ulice, římsa, chodník, Plzeň, Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I nadále je pro dopravu uzavřena část Husovy ulice v centru Plzně kvůli pádu římsy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.