Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Trosky zřícené římsy v Husově ulici se zatím neodklízí, havárie si vyžádala změny v MHD

Zřícení části římsy z budovy v Husově ulici v centru Plzně si vyžádalo dočasné změny v městské hromadné dopravě. Sutiny, které v pondělí časně ráno spadly z deset metrů dlouhé podkrovní římsy budovy zasypaly chodník i ulici. Na chodníku trosky zatím zůstávají neodklizené. Část ulice je uzavřena pro auta i MHD v obou směrech.  

„Kvůli uzavírce je až do odvolání zrušena zastávka autobusových linek Divadlo J. K. Tyla.  Linky č. 28, 41, 56 odbavují cestující v náhradních zastávkách Tylova. Z důvodu souběžných prací na opravě Husova náměstí bude pro tyto linky ve dnech 20. a 21. října 2020 přeložena nástupní zastávka CAN Husova ve směru do centra do zastávky CAN Tylova před bývalou první bránou Škodovky,“ informovala Marie Fialová z plzeňského magistrátu. Po opětném zprůjezdnění Husovy ulice budou tato opatření zrušena.

Budova patří Lékařské fakultě Univerzity Karlovy, neslouží k výuce, jedná se o kancelářské prostory děkanátu fakulty. Dnes bude sutiny prohlížet policejní technik. Odklízet by se pak měly začít ve čtvrtek. Fakulta nechala kolem hromad na chodníku postavit plot. Doprava bude obnovena poté, až statici řeknou, že z prostoru pod střechou už nic nespadne.

S římsou se zřítila také část fasády historického domu rekonstruovaného v roce 2013. Příčina zřícení římsy zatím není jasná. Nehoda se stala v pondělí v 03:30 hodin. Sutiny naštěstí nezasáhly žádného chodce. Poškodily pouze pouliční lampu a lehce i dva zaparkované automobily. Policie se případem zabývá vzhledem k podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch / HZSPK

Štítky zřícená římsa, havárie, změny v MHD, trosky, římsa, městská hromadná doprava, chodník, Plzeň, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, ŠKODA AUTO a.s., Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trosky zřícené římsy v Husově ulici se zatím neodklízí, havárie si vyžádala změny v MHD  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.