Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vznik Family Portů podporuje centrální plzeňský obvod, vyhlásil nový dotační titul

Zcela nový dotační program určený na podporu veřejných prostor zaměřených na rodinu vyhlásil plzeňský centrální městský obvod společně s dalšími dotačními tituly pro rok 2021. Vznikem Family Portů chce obvod podpořit covidem zasažené Family Friendly podniky.

„Vyhlášením zcela nového programu chceme především podpořit vznik tzv. Family Portů na území Městského obvodu Plzeň 3. Jde o místa, která budou bezbariérová, otevřená široké veřejnosti a především přátelská k dětem,“ informuje Stanislav Šec (KDU-ČSL), místostarosta plzeňského centrálního obvodu, iniciátor vzniku Family Portů. „Chceme poskytnout veřejné prostory a finanční prostředky k zřízení míst, kde budou mít rodiče možnost přebalit své dítě, nakojit či ohřát příkrm nebo také k vybudování herních koutků na využití volného času dítěte,“ dodává.

O finanční prostředky na zřízení Family Portů mohou žádat příspěvkové a neziskové organizace, právnické či podnikající fyzické osoby. „Finanční částku přidělenou z dotačního programu může žadatel uplatnit na úhradu nákladů souvisejících se zakoupením potřeb k přebalování a krmení dětí nebo zakoupením vybavení dětského koutku nebo dalších herních prvků,“ doplnil David Procházka (ANO), starosta plzeňského centrálního obvodu.

Kromě neziskových organizací mohou o dotaci požádat i různé komerční subjekty, tedy v případě, že se rozhodnou vybudovat dětský koutek se zázemím pro maminky s dětmi bez podmínky placení či konzumace prodávaného sortimentu.

„Tímto projektem chceme také vyjádřit podporu komerčním subjektům jako jsou kavárny a restaurace, které, až odezní covidová epidemie a s ní spojené restrikce, budou obnovovat svoji činnost a zapojením se do tohoto projektu mohou přilákat další klientelu,“ upřesňuje místostarosta Šec. Dotace k podpoře vzniku sítě Family Port může být poskytnuta pouze v souladu s účelem dotačního programu a na základě souhlasu s registrací do sítě Family Portů na dobu nejméně tří let.

„Myslím, že vznikem Family Portů alespoň symbolicky podpoříme covidem zasažené Family Friendly podniky a zejména zkvalitníme služby pro rodiny s dětmi. Chtěl bych vyzvat všechny, kteří by se v této nově vznikající síti chtěli angažovat, aby si prostudovali informace o tomto dotačním titulu na našich webových stránkách a své žádosti podávali od 16. listopadu. Čas mají do konce tohoto roku,“ dodal Stanislav Šec.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 3

Štítky Family Port, MO Plzeň 3, dotace, Stanislav Šec, KDU-ČSL, Plzeň, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vznik Family Portů podporuje centrální plzeňský obvod, vyhlásil nový dotační titul  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.