Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ztraceného seniora nepřestávají hledat na Šumavě desítky dobrovolníků 18 dnů po jeho zmizení

Na vlastní pěst i nadále pokračují dobrovolníci a rodina v pátrání po seniorovi, který odešel 1. října ze své chalupy na Šumavě a dodnes se ho nepodařilo najít. I když je jen nepatrná šance, že by mohl být devadesátiletý muž ještě někde naživu, lidé pátrání nevzdávají. Muže se nepodařilo najít ani během uplynulého víkendu.

Popis: Muž má hubenou postavu vysokou asi 180 cm, krátké šedé vlasy a tvář porostou strništěm. Na sobě měl svetr tmavé barvy, maskáčové kalhoty a na hlavě kšiltovku.

Na facebooku dokonce vznikla skupina s názvem Hledáme "dědu" Zdeněk Hnízdo, která má 212 členů. Převážně mladí lidé se v ní vzájemně informují o tom, jaké území propátrali, někteří připojují i mapky, kde ukazují území, které už prohledali. Do pátrání se zapojili lidí z blízkého i vzdálenějšího okolí, ale do terénu zejména o víkendech vyrážejí i dobrovolní pátrači z Prahy.

Naposledy byl pohřešovaný senior viděn u obce Chvalšovice. Podle neověřených informací byl možná později spatřen ještě u Sušice. Dobrovolníci, kteří organizují pátrání, oslovili také soukromé majitele fotopastí i dalších kamer umístěných na různých objektech, aby zkontrolovali, zda jejich zařízení nezachytila pohyb hledaného muže. Pátrací tým se obrátil také na myslivecké spolky, zda by mohli zkontrolovat krmelce a různé další přístřešky v oblasti kolem Chvalšovic, Keplů, Svinné, Javorné, Javoříčka, Jesení, ale i směrem zpátky na Čachrov a Běšiny.

Bezprostředně po zmizení pátraly v oblasti Šumavy po muži také desítky policistů a hasičů. Ze vzduchu pátral policejní vrtulník i několik dronů. Prověřovala se opaskovaně i dvšechna zdravotnická zařízení v širokém okolí. Senior odešel z domova na procházku jen nalehko, měl na sobě obnošený svetr a kalhoty. I přes zdravotní problémy mohl působit dojmem, že je v pořádku.

V uplynulých dnech policie obdržela množství tipů od občanů Plzeňského i Jihočeského kraje, po prověření se ale všechny ukázaly jako plané. V rámci hlídkové činnosti po muži pátrají i nadále také policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR / archiv rodiny

Štítky pátrací akce, ztracený senior, policie, pohřešovaný muž, Plzeňský, pátrání na Šumavě, Šumava, Facebook, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztraceného seniora nepřestávají hledat na Šumavě desítky dobrovolníků 18 dnů po jeho zmizení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.