Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Centrální plzeňský obvod podpoří v příštím roce organizace dotacemi ve výši pět milionů

PR článek

Na podporu rozvoje činností neziskového a obecně prospěšného charakteru uvolní plzeňský centrální obvod v příštím roce ze svého rozpočtu pět milionů korun. V rámci jednotlivých dotačních programů si o podporu mohou organizace a jednotlivci zažádat už od 16. listopadu.

„Pro příští rok jsme připravili opět sedm dotačních titulů. Žadatelé budou mít možnost vybrat si z programů jako je Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže; Sociální oblast – Podaná ruka; Podpora kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru – Místo pro život; Podpora bezpečnosti a prevence kriminality; Sdružuj se buď aktivní; Podpora sportovních aktivit a mládeže a ze zcela nového Podpora veřejných prostor přátelských k rodině, tedy Family Portů,“ informuje Ondřej Ženíšek (TOP 09, místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Na projekty, které nebudou zapadat do žádného výše uvedeného programu, budou v rozpočtu na rok 2021 vyčleněny další dva miliony korun. Z těch bude možné získat finanční příspěvek na základě žádosti o individuální dotaci. Blokaci volných finančních prostředků ve Fondu rezerv a rozvoje MO Plzeň 3 schválila na svém zářijovém zasedání Rada Městského obvodu Plzeň 3.

„Dotačními programy se snažíme podpořit široké spektrum žadatelů, od organizací zabezpečující veřejný pořádek a ochranu zdraví až po ty působící v oblasti volnočasových a sportovních aktivit dětí a mládeže. Nezapomínáme ani na ty, kteří se snaží zlepšit kvalitu života seniorům, zdravotně postiženým a osobám sociálně vyloučeným, nebo ty, kteří se zaměřují na kulturní činnost a zlepšení kulturního povědomí. Nově jsme zařadili i program na podporu sítě Family Portů, tedy podporu veřejného prostoru k možnosti péče o děti,“ upřesňuje David Procházka (ANO), starosta plzeňského centrálního obvodu.

„Chtěl bych upozornit všechny žadatele, že o dotace budou moci žádat od 16. listopadu do konce roku, tedy do 31. prosince 2020. Veškeré důležité termíny a informace budou zveřejněny i na webových stránkách obvodu. A prosím všechny, aby si vše řádně prostudovali a své žádosti podali včas a do správného programu,“ dodal Ondřej Ženíšek.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 3

Štítky dotace, podpora organizacím, centrální plzeňský obvod, TOP 09, Plzeň, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrální plzeňský obvod podpoří v příštím roce organizace dotacemi ve výši pět milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.