Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Prezident Miloš Zeman dnes večer pronese z paměti svůj projev k národu

Prezident Miloš Zeman dnes večer vystoupí s televizním projevem k národu. Dá se očekávat, že se hlava státu vyjádří k aktuální koronavirové krizi, kdy počet lidí nakažených novým koronavirem i počet hospitalizovaných výrazně stoupá. Projev natočí a odvysílá Prima a CNN Prima News, do programu ho zařadila také například Česká televize. Přesný čas odvysílání projevu zatím nebyl oznámen.

Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka tradičně Zeman projev přednese z paměti. Prezident za poslední týden poskytl dva rozhovory, ve kterých se mimo jiné vyjádřil právě k aktuální koronavirové situaci. Vyslovil se například pro to, aby byli lidé za nenošení roušek důsledně pokutování. Odmítl také takzvaný lockdown, který by ohrozil ekonomiku. Podpořil ale opatření, která vláda přijala do začátku tohoto týdne.

S projevem již tento týden vystoupil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Apeloval v něm na lidi, aby mu pomohli epidemii koronaviru zvládnout. Varoval, že v příštích týdnech české nemocnice čeká výrazný nárůst hospitalizovaných i těžkých případů onemocnění.

Premiér Andrej Babiš (ANO) vystoupil 21. září, kdy přiznal, že v létě udělal chybu, když se nechal ukolébat jarním vítězstvím a atmosférou ve společnosti a vláda polevila v opatřeních proti epidemii.

Zeman naposledy projev natočil u příležitosti velikonočních svátků, vyzval v něm k solidaritě a sounáležitosti. Projev přednesl i v polovině března, kdy v souvislosti s koronavirem řekl, že lidé nemají epidemii zlehčovat, ale ani propadat panice a strachu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky prezident, Miloš Zeman, projev, koronavirová krize, Česká televize, TV Prima, CNN Prima News, ANO 2011, Jiří Ovčáček, pandemie covidu-19, Roman Prymula, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Miloš Zeman dnes večer pronese z paměti svůj projev k národu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.