Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Víkend otevřených ateliérů pokračuje, přístupné jsou galerie i výtvarné školy

Největší umělecká akce roku, který má za cíl propagovat místní umělce a umožnit lidem, aby si zkusili něco nového. Připraveny jsou tak workshopy s fotografy, dílny věnované malbě i vytváření drobných figurek svařováním drobných kousků železného šrotu. Program je zkrátka bohatý, a to i přes to, že se musel kvůli koronaviru uskromnit.

Ještě dnes je možné navštívit vybrané ateliéry, galerie i výtvarné školy po celém Plzeňském kraji. Akce je určena dětem i dospělým, kteří chtějí otestovat své výtvarné dovednosti. Vstupné se neplatí.

Profily výtvarníků a výtvarné zastávky lidé najdou na webu a v mapě, která má tištěnou i elektronickou podobu,“ uvedla Jana Brabcová, jednatelka pořádající společnosti Grafia. Letos vystavuje přes 150 umělců na 62 místech.

Největším prostorem je bývalé Tesco na Americké, kde se koná sochání z porobetonu nebo tvoření mozaiky. Improvizovaná výstava i workshopy budou například v Papírně a zaměří se především na výrobu šperků nebo šitých hraček. V Galerii Alšovka je připraven program pro celou rodinu. Děti se mohou zabavit kresbou pomocí pastelů, tatínkové zas mohou vzít do ruky svářečku a ukázat, co v nich dříme za talent.

Lákavé jsou i letošní novinky. „Umění a víno patří k sobě, proto chceme dospělé návštěvníky pozvat na vinnou stezku Art&Wine, čímž podpoříme i restaurace a vinárny, které poskytnou netradiční výstavní prostory,“ popisuje Brabcová.

Poprvé festival také zpestří spolupráce s Fakultní nemocnicí Plzeň. Svá díla mohou pak návštěvníci věnovat a oživit tím prostory špitálu. Veškeré informace včetně mapky, najdou zájemci na webových stránkách otevreneateliery.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto otevreneateliery.cz

Štítky Otevřené ateliéry, kultura, tip, zábava, výlet, workshop, dílna, galerie, ateliér, Tesco, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend otevřených ateliérů pokračuje, přístupné jsou galerie i výtvarné školy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.