Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po ztracené houbařce (75) pátraly na Šumavě desítky lidí, noc přečkala na posedu

, aktualizováno 20. září 2020, 15:24

Do velké pátrací akce po ztracené pětasedmdesátileté ženě se v sobotu poblíž Horské Kvildy na Šumavě zapojila Horská služba, policie a hasiči. Žena se odpoledne ztratila při hledání hub v okolí Huťské hory u Horské Kvildy na Klatovsku. Pátrací akce pokračovala dnes ráno.

Paní si na houby vyrazila s manželem, ten ale hůř chodí, takže jí doprovodil jen kousek a pak se vrátil do zaparkovaného auta. „Asi po hodině začal manželku postrádat, volal a troubil, když se neobjevila, zalarmoval pán Policii ČR. Ta nás pak ve tři čtvrti na šest požádala o součinnost. Ihned jsme proto připravili naší terénní techniku a povolali do akce deset záchranářů,“ uvedl k počátků pátrání Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Jak členové HS, tak policisté, hasiči a pracovníci Strážní a informační služby NP Šumava po nezvěstné ženě pátrali do dvou hodin v noci. „Paní bohužel u sebe neměla mobilní telefon, jinak bychom jí dokázali lokalizovat. Takto jsme akci do rána přerušili a ve větším počtu pak pokračovali dnes okamžitě po rozednění. Hledali jsme bez úspěchu do deseti, když přišla zpráva, že paní dorazila do Podlesí u Kašperských hor a ohlásila se,“ doplnil Josef Tischler.

Jak se ukázalo, ztracená houbařka neztratila duchapřítomnost, a když do setmění nenašla cestu zpět, vylezla na posed a přespala v lese. „Poté sdělila, že dokonce slyšela naše záchranáře, jak na čtyřkolkách projíždějí kolem, ale prý nevěděla, že jí hledají. Naštěstí ani moc neprochladla, přesto, že v noci klesla na Horské Kvildě teplota až k nule,“ komentoval akci Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že toto pátrání opět ukázalo, jak je nezbytné sebou i na houby nosit nabitý mobilní telefon.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba

Štítky horská služba, pátrací akce, ztracená houbařka, Šumava, Horská Kvilda, houby, okres Klatovy, Huťská hora, Joško Tischler, Policie České republiky, Národní park Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po ztracené houbařce (75) pátraly na Šumavě desítky lidí, noc přečkala na posedu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.