Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pro rozvoj Šumavy a Bavorského lesa vznikají společné česko-německé projekty

O společném rozvoji Šumavy a Bavorského lesa pro příští léta jednali na Modravě zástupci Mikroregionu Šumava-západ, ILE Nationalparkgemeinden a FNBW (Ferienregion Nationalpark Bayerischer Wald). Zástupci obou stran počítají se společnými projekty. Nechtějí ale spoléhat jen na dotace, které jsou sice příjemným, ale mnohdy nejistým zdrojem příjmů.

„Z tohoto důvodu pracujeme na společném rozvojovém dokumentu pro česko-bavorské příhraničí, který upřesní směr dalšího rozvoje. Bude se jednat zejména o cestovní ruch a jeho marketing. Území již je a nadále bude propagováno jako jeden turistický region Šumava – Bavorský les,“ vysvětluje koordinátor Mikroregionu Šumava – západ Jaroslav Tachovský.

Region má již společné logo, internetový turistický portál Šumava-Bavorský les www.sumava-bavorskyles.cz/gabreta/, společně se vydávají materiály a jednotně se prezentuje ve sdělovacích prostředcích, či na veletrzích cestovního ruchu.

„V příštím období počítáme s tvorbou konkrétních přeshraničních produktů cestovního ruchu, jako jsou tematické stezky, putování po historii a památkách regionu, zaniklé obce, gastronomické putování po regionu. Zde počítáme i se zapojením podnikatelů. Kromě marketingu chceme sladit i základní investiční projekty infrastruktury cestovního ruchu. Toto je především v rukou jednotlivých obcí,“ říká Jaroslav Tachovský.

V minulých letech vznikly společné projekty pro rozvoj cestovního ruchu v regionu, například Putování bez hranic srdcem Evropy, do kterého se zapojilo 21 obcí na obou stranách hranice.  

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Šumava, Bavorský les, turistický ruch, památky regionu, zaniklé obce, projekt, cestovní ruch, Modrava, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro rozvoj Šumavy a Bavorského lesa vznikají společné česko-německé projekty  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.