Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Digitální hřiště slaví úspěch, hrát si sem vyrazily už tisícovky lidí

Ačkoli se velký festival světla Blik Blik letos nekoná, jeho náhražka v podobně Digitálního hřiště slaví úspěch. Podle organizátorů sem dorazilo už 3 500 návštěvníků. Výstava potrvá ještě necelé dva týdny. Na návštěvníky tu čeká interaktivní expozice plná her.

Zvukové experimenty, malování světlem nebo obrovské světelné Člověče, nezlob se! To je jen malý výčet toho, co tu na návštěvníky čeká.

Jsme velmi spokojení s tím, jaké výstava sklízí ohlasy. Baví to děti, mládež i dospělé. Navzdory tomu, že se chování návštěvníků kulturních akcí kvůli pandemii změnilo, samotnou výstavu denně navštíví 100-200 lidí, což jsou čísla, která nás vzhledem k našim původním očekáváním překvapila,” uvádí Jan Štěpán, programový ředitel DEPO2015 a koordinátor celé výstavy.

Za pravdu jim dávají i hodnocení samotných návštěvníků. „Mysleli jsme si, že bude výstava určená jen pro úplně malé děti a o to větší bylo naše nadšení. Jako parta jsme se skvěle vyřádili. Ztratili jsme pojem o čase a ani minutu jsme se nenudili,“ popisuje čtrnáctiletá Adéla.

V bývalé autobusové hale je připraveno čtrnáct instalací tuzemských i zahraničních umělců. Lidé si tu mohou na obřím plátně zkusit zachránit planetu před mimozemskou invazí i zjistit jak funguje termovize.

Mám velkou radost z toho, že se nám i přes nestabilní situaci podařilo vytvořit něco nového a unikátního. V začátcích projektu jsme zkontaktovali všechny tvůrce, kteří spolupracovali na BLIK BLIK festivalu světla v minulých pěti letech. Řada z nich do toho s námi šla i za omezených podmínek s obrovským nadšením a s velkou chutí. Že to každého opravdu bavilo, potvrzuje i fakt, že se celá výstava podařila dokončit podle plánu a stihli jsme ji otevřít ve slíbeném termínu,“ uzavírá Štěpán.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky DEPO2015, Blik Blik, Digitální hřiště, Plzeň, rodina, zábava, výstava, festival, Jan Štěpán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Digitální hřiště slaví úspěch, hrát si sem vyrazily už tisícovky lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.