Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Část domu, kde živoří bezdomovci šla k zemi.V troskách hasiči nikoho nenašli

, aktualizováno 3. srpna 2020, 22:30

Dům v Úzké ulici v Plzni na Roudné, kam se stahovali bezdomovci se dnes proměnil v důsledku silného lijáku v haldu trosek. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky IZS, sutiny prohledal speciálně vycvičený pes, do vzduchu se vznesl i dron. Nikoho v sutinách neobjevili. Panovala obava, že by tam mohli být například bezdomovci, kteří se tam údajně zdržovali. Dům je ve stavu, že by mohly spadnout jeho další části, a proto ho strhnou hasiči, řekl novinářům jejich řídící důstojník Miroslav Marek.

Část neobývaného domu v Plzni na Roudné se zřítila dnes krátce po půl jedenácté dopoledne. Do Úzké ulice okamžitě vyrazili záchranáři i hasiči, aby prohledali trosky.

„Přivolán byl psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání osob v sutinách. Vzhledem k poškození domu byly nasazeny drony, které mapují stav a poškození. Přítomen je také statik a pracovník Národního památkového ústavu, kteří budou rozhodovat o dalším postupu,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

„Celý ten objekt byl ale v pohybu a hrozilo že se zřítí i zbytek, proto bylo kvůli bezpečnosti rozhodnuto o demolici celého domu," řekl řídící důstojník Miroslav Marek. Plzeňským hasičům přijeli na pomoc kolegové ze základny ve Zbirohu s technikou a dvoupodlažní objekt zbourají.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK / PČR

Štítky krimi, hasiči, bezdomovci, kynolog, policie, dron, dům, bezdomovec, suť, Plzeň, Roudné, Národní památkový ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část domu, kde živoří bezdomovci šla k zemi.V troskách hasiči nikoho nenašli  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.