Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ježka vyprostili záchranáři z okapového svodu na poslední chvíli, hrozila mu smrt

Věděli jste, že i v samotném centru Plzně žije početná populace ježků? A tito oblíbení tvorové se bohužel často dostanou ve městě do životně nebezpečných situací, ze kterých jim dokáže pomoci jen člověk. Do jedné smrtelné pasti spadl i ježek na Borech. Na začátku jeho záchrany stál překvapivě pes.

Poměrně častý je případ, kdy dospělý ježek západní spadne do nezabezpečeného kanálu, okapového svodu, šachty, bazénu, sklepního okénka či odvětrání. Podobný takový případ tentokrát řešili zvířecí záchranáři v Plzni na Borech v ulici Na Belánce.

„Slečna venčící psa si všimla, že její pes se snaží dostat do nezabezpečeného okapového svodu. Nedalo jí to a koukla se do šachty, přičemž tam objevila stočeného ježka. Ihned zavolala na naši ZSŽ, my jsme ježka vyndali a vypustili na náhradní lokalitě,“ popsal záchrannou akci šéf plzeňské záchranné stanice živočichů Karel Makoň.  

V tomto případě se jednalo o samce, pokud by v kanálu uvízla samice, museli paní ježkovou záchranáři vypustit přímo na lokalitě nálezu kvůli jejím mláďatům. Poděkování tentokrát patří jak pozorné majitelce psa, tak i jejímu čtyřnohému miláčkovi, který ježka našel. Pravda, asi neměl úplně v plánu ho zachránit, ale našel ho právě on.

Ohodnoť článek

Foto DESOP

Štítky záchrana ježka, záchranná stanice živočichů, DESOP, ježek bez klece, ježek, pes, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ježka vyprostili záchranáři z okapového svodu na poslední chvíli, hrozila mu smrt  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.