Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vypravte se do šumavské divočiny s průvodcem a poznejte její skrytou krásu

V reakci na uvolnění opatření zavedených v souvislosti s pandemií Covid-19 a s ohledem na otevření hranic, zahájil NP Šumava prodej míst na dvoudenní výpravy za poznáním divoké přírody v obou sousedících národních parcích, tedy na Šumavě a v Bavorském lese.

„V rámci programu Průvodci divočinou jsme připravili putování bez hranic s přenocováním v horských chatách v Bavorsku. Konkrétně si zájemci mohou vybrat z výprav s noclehem na vrcholech: Luzný ( 1 373 m n.m.), Ostrý (1 293 m n.m.) v Chamer-Hütte pod Malým Javorem (1 384 m n.m.), další dvoudenní výprava s noclehem je i na Falkenstein,“ uvedl mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.  

V nabídce byla 48 volných míst na celkem šesti výpravách. První dvoudenní výprava do NP Bavorský les se uskuteční v polovině července. Některé termíny na Luzný nebo na Ostrý jsou už vyprodané, zájemci by si tedy měli s nákupem hodně pospíšit.

„V letošním roce jsme připravili výlety do divočiny s průvodci pro bezmála cca 1250 zájemců. O tento program je velký zájem, ale přesto ještě zůstává v nabídce aktuálně 120 volných míst na různé výlety do divočiny v průběhu celé sezóny až do října letošního roku,“ dodal mluvčí Dvořák.

Na jednodenní výlety do divočiny s průvodcem mohou zájemci stále ještě například Za výhledy na Oblík, navštívit Šumavský prales, Zhůřská hnízdiště, Ostrý, Úhlavský luh, Studená Vltava, nebo se projít Nejhlubším šumavským údolím a Povodím Losenice.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky NP Šumava, výpravy do divočiny s průvodcem, turistika, poznání, Šumava, průvodce, Národní park Šumava, Jan Dvořák, Bavorský les, Bavorsko, Malý Javor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vypravte se do šumavské divočiny s průvodcem a poznejte její skrytou krásu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.