Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dávejte si pozor, okolo Boleveckých rybníků kácí uschlé stromy

Poškozené a uschlé stromy, které jsou možným rizikem pro kolemjdoucí, musí pryč. Probírky stromů probíhají každoročně. Zejména na starých borovicích se podpisuje dlouhodobé sucho. Nepomohly ani poslední deště. Úplnou poušť kolem rybníků nečekejte, už teď tam lesníci sázejí stromy nové.

Zvuk motorových pil se bude okolo Boleveckých rybníků rozléhat až do poloviny července. V městských lesích kolem Seneckého a Velkého boleveckému rybníků půjdou pryč uschlé borovice i další jinak poškozené stromy.

„Momentálně se dělá probírka poškozených stromů. Na ty mělo a pořád má vliv sucho, i když teď zapršelo, tak to pro ty borovice až tak moc neznamenalo, protože ony berou hlavní zdroj vody z poměrně velké hloubky, takže ty deště v tomto moc nepomohly.  Rozhodující byly předcházející dva roky, protože začaly schnout borové porosty, hlavně ty staré borovice. Ty těžko ty změny vyrovnávají,“ nastínil situaci Richard Havelka ze Správy veřejného statku města Plzně.

Těžba bude probíhat vždy ve všední dny odpoledne. Lesníci proto návštěvníky upozorňují, aby do těchto míst nevstupovali a ani se nepřibližovali k pokáceným stromům, kudy bude jezdit technika. Že by se tu po odlesnění tvořili holiny se lidé bát nemusí. Pravidelně se totiž kácí i sází.

„Tady tou tradiční dřevinou, která půdně i stanovištěm odpovídá, je borovice. Znova se tedy budou borovice sázet. Mladé borovice nejsou na to hluboké půdní sucho tak náchylné. Máme teď dobrou ujímavost, samozřejmě to doplňujeme dubem. Tady kolem rybníků dubem letním, dále pak dubem zimním,“ uzavírá Havelka

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky sucho, stromy, kácení, Plzeň, Bolevák, strom, borovice, rybník, Velký Bolevecký rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dávejte si pozor, okolo Boleveckých rybníků kácí uschlé stromy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.