Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Josef Nejedlý z Fruko-Schulz: Tuzemák tvoří polovinu naší výroby. Stále je velmi oblíbený

PR článek

Skutečný unikát mají v Jindřichově Hradci. Na čerpací stanici FrukOil, kterou provozuje společnost Fruko-Schulz, si můžete kromě nafty a benzínu natankovat také Tuzemák. Ostatně jedinečný je i nový cenový totem ve tvaru flašky. Takovou pumpu zkrátka jinde nepotkáte… O novinkách ve Fruko-Schulz či koronakrizi jsme si povídali s jednatelem Josefem Nejedlým.

Dá se říct, že pumpa nabízející Tuzemák je dnes už proslulá. Jak jste na ten nápad vlastně přišli?

Když jsme před čtrnácti lety stavěli benzinovou stanici, napadlo nás, že by se na ní mohl čepovat i rum. Byl to spíš takový fórek, který měl však velmi kladnou odezvu. Původně jsme rum čepovali z pivních sudů, ale zájem natolik rostl, že jsme na stanici nakonec zavedli potrubí přímo z likérky. Měsíčně takto vyčepujeme desítky tisíc litrů Tuzemáku, takže se ukázalo, že to byl skutečně skvělý nápad.

Setkal jste se v republice s něčím podobným?

Ne, pokud vím, jsme jediná čerpací stanice, na které se kromě pohonných hmot dá natankovat i Tuzemák. Zkrátka originál. (úsměv) A originální je jistě i náš nový totem ve tvaru lahve Tuzemáku. Instalovali jsme ho teprve před několika týdny.

Předpokládám, že zájem je velký, protože se takový nákup cenově vyplatí…

Půl litru Tuzemáku vyjde na 95 korun. Je to levnější, protože jsou oproti běžné distribuci nižší náklady. Láhev, etiketa, karton, to vše odpadá…

Je obecně o Tuzemák stále velký zájem?

Tuzemák tvoří polovinu naší výroby. Rum je zkrátka v České republice stále velmi oblíbený. Konzumuje se samotný, ale stejně tak je hojně využíván do drinků, čaje, grogu …, velmi oblíbený je rum s colou.

Jak podnik ustál koronavirovou krizi?

Vzhledem k zavřeným restauracím jsme samozřejmě zaznamenali výrazný pokles prodejů lihovin na českém trhu., ale ustáli jsme to. Nikoho jsme nemuseli propouštět, ani se k tomu nechystáme.

O práci jste určitě nouzi neměli, protože jste se pustili i do výroby dezinfekčního prostředku Anti-COVID…

Když jsem viděl v televizi, co se začíná dít, rozhodl jsem se, že se pustíme do výroby dezinfekce. Nebylo to samozřejmě jednoduché. Museli jsme rozšířit koncesi, absolvovat mnoho jednání, administrativa byla složitá… Ale povedlo se, povolení k výrobě Anti-COVIDu jsme získali. Po 20. březnu jsme začali vyrábět pětilitrová balení, přičemž přednostně jsme zásobovali složky integrovaného záchranného systému. Vyrobili jsme několik desítek tisíc pětilitrových kanystrů. V současné době se už prodej zastavil, ale na skladě máme stále zásob dost, takže v případě potřeby můžeme začít okamžitě dodávat.

Může se Fruko-Schulz pochlubit nějakou další novinkou?

Připravujeme do výroby Ibal Gin. Název je zase tak trošku srandička. (úsměv) Během dvou měsíců bychom to měli spustit. Ačkoliv celkem vyrábíme 45 druhů alkoholu, gin je pro nás novinkou.

Viděl jsem také bitter s etiketou Českého Krumlova. O co jde?

V Českém Krumlově provozuji Hotel Vltava, pro který děláme speciální bitter, takže je to taková raritka, kterou zákazníci mohou ochutnat. Mimochodem na léto máme v hotelu pořád ještě volné kapacity, takže kdo chce levné a pěkné ubytování blízko krumlovského centra, určitě může naše služby využít. Netřeba dodávat, že je Krumlov nádherným místem pro letní dovolenou.

Zmínil jste 45 druhů alkoholu… Kam všude je distribuujete?

Do 36 zemí světa. Nejdůležitější trhy jsou pro nás Rusko, Čína a Taiwan. Celkově ven vyvážíme zhruba 30 procent naší produkce. Kvůli situaci na českém trhu v důsledku koronaviru se letos v prvním pololetí víc orientujeme na export, tak se ta čísla možná malinko změní.

Všiml jsem si, že máte vlastní mobilní aplikaci… Co je jejím cílem?

Zájemci v ní najdou náš kompletní sortiment, ale stejně tak i zajímavé recepty na míchané nápoje. Také skrz ní informujeme o našich novinkách. Musím upozornit, že nefunguje jako e-shop, ten je k naleznutí na adrese www.frukoshop.cz.

Máte mnoho přátel mezi rockovými muzikanty. Pořád holdujete rockové muzice?

Mám rád především český rock. Obecně mám mnoho kamarádů mezi rockery.. Popravdě se už těším, až zase budu moci vyrazit někam na rockový koncert nebo festival

Jaké další koníčky máte?

Potápění. Před patnácti lety jsem si je zkusil na dovolené v Bulharsku a naprosto mu propadl. Mám všechny certifikace na amatérské potápění. Dá se říct, že se potápím po celém světě. Pod vodou je zkrátka úplně jiný svět, zároveň k tomu člověk musí mít respekt, v hloubce šedesáti metrů uděláte chybu jen jednou… Nejraději mám Maledivy.

V České republice máte svá oblíbená místa?

Je tady hodně potápěčských lomů, ale co vám budu povídat, jakmile jednou zkusíte potápění venku… když vidíte žraloky, želvy a hlavně mé nejoblíbenější manty… Ale určitě potápění u nás nezavrhuji, třeba Velká Amerika je krásná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Fruko-Schulz, Fruk-oil, Tuzemák, Josef Nejedlý, výroba, koronavirová krize, rum, Jindřichův Hradec, potápění, Český Krumlov, Česko, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Nejedlý z Fruko-Schulz: Tuzemák tvoří polovinu naší výroby. Stále je velmi oblíbený  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.