Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Festival Industry Open je tady, nabídne program na celé léto

Milovníci technických památek se letos dočkají druhého ročníku festivalu Industry Open. Každý víkend až do konce prázdnin se mohou návštěvníci vydat například na komentované projížďky vlakem, nahlédnout do zákulisí výroby piva nebo zkusit rýžovat zlato.

Hlavní tahákem letošního ročníku jsou podle organizátorů právě komentované projížďky vlakem do veřejnosti nepřístupného areálu Škodovky. Novinek je ale daleko více. 

Po loňských úspěšných vyjížďkách historickým autobusem po stopách kaolinu na severní Plzeňsko jsou připraveny dvě novinkové trasy. Po stopách železa do malebné krajiny kolem Chrástu a Klabavy a po stopách těžby uhlí na západ od Plzně. Pro velký zájem zopakujeme také komentované projížďky vlakem do depa kolejových vozidel Českých drah,“ říká Alena Fialová z organizace Plzeň – TURISMUS, která má produkci festivalu na starost.

K festivalu se připojuje také Plzeňský Prazdroj, kde i letos připravili komentované prohlídky. Ty povedou mimo běžné návštěvnické trasy. „Letos návštěvníkům mimořádně ukážeme i naši sladovnu. Jedná se o unikátní záležitost, návštěvníci se seznámí s procesem výroby sladu a budou moci nahlédnout i přímo na sladinové skříně, kde probíhá klíčení ječmene,“ doplnila Pavla Mášková z Plzeňského Prazdroje.

K programu se připojí i další místa jako BOHEMA SEKT nebo Plzeňské městské dopravní podniky. Ještě před začátkem rekonstrukce budou moci zájemci naposledy nahlédnout do vozovny tramvají na Slovanech. „Zájemci se během léta mohou vydat také do Loosových interiérů, Muzea rodiny Škodů či Muzea dvoutaktů v Lobzích,“ vysvětlila Helena Mařanová z Plzeň – TURISMUS.

Festival se nezaměřuje jen na místa v Plzni. V nabídce nechybí například Sklárna v Annín, kde nabízí komentované prohlídky. V Amálině údolí na Zlatém potoce zase mohou lidé vyzkoušet jak těžký život měli zlatokopové a to při workshopu rýžování zlata.

Program festivalu i informace o vstupenkách naleznete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky Industry open, Plzeň, Plzeňský kraj, turismus, festival, Plzeňský Prazdroj, a. s., ŠKODA AUTO a.s., České dráhy, Chrást, Klabava, Plzeňské městské dopravní podniky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Industry Open je tady, nabídne program na celé léto  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.