Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Plzeňském kraji je aktuálně 647 nakažených lidí koronavirem

V Plzeňském kraji přibyli od pátku dva nakažení. Od začátku pandemie bylo zjištěno v kraji celkem 647 případů, z nemoci se plně zotavilo 484 pacientů. 15 nakažených zemřelo. Od prvního výskytu koronaviru provedli hygienici 11 286 testů. Karanténu vystavili v 2307 případech.

Nejvíce nakažených stále zůstává na Domažlicku, kde je 347 potvrzených případů. Tedy víc jak polovina všech případů v kraji. 276 pacientů se již zotavilo.  Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 89 potvrzených případů a 70 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň - město, kde evidují 79 případů a 60 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 53 případů nákazy a 29 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 46 nakažených a 25 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 21 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u 6 pacientů. Tři z nich už jsou z nemoci venku. 

Podle ministerstva zdravotnictví byl dosud koronavirus potvrzen u 652 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Úmrtí udává ministerstvo o číslo vyšší, tedy 16.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, pacient, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Domažlice, okres Klatovy, okres Tachov, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňském kraji je aktuálně 647 nakažených lidí koronavirem  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.