Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pandemie v kraji je na ústupu, od úterý nepřibyl žádný nakažený

Od úterý nepřibyly v Plzeňském kraji žádné případy nákazy koronavirem. Od začátku pandemie bylo ke středečnímu večeru 636 potvrzených případů. Z nákazy se plně zotavilo 458 pacientů. 13 jich nemoci podlehlo.

Od prvního výskytu koronaviru provedli hygienici 11 150 testů. Další stovky lidí si testy nechaly udělat jako samoplátci. Pendleři musí jednou za měsíc doložit negativní test, aby mohli dojíždět za prací do Německa.

Nejvíce nakažených stále zůstává na Domažlicku, kde je 340 potvrzených případů. Tedy víc jak polovina všech případů v kraji. 256 pacientů se již zotavilo.  Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 86 potvrzených případů a 69 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň - město, kde evidují 78 případů a 60 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 53 případů nákazy a 29 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 46 nakažených a 25 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 16 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u 6 pacientů. Tři z nich už jsou z nemoci venku. 

Podle ministerstva zdravotnictví byl dosud koronavirus potvrzen u 641 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Na 100.000 obyvatel připadá v přepočtu 110 nemocných, což je čtvrtý největší výskyt mezi kraji v ČR.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, pacient, Krajská hygienická stanice, Německo, okres Domažlice, okres Klatovy, Plzeň, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pandemie v kraji je na ústupu, od úterý nepřibyl žádný nakažený  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.