Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z krátkých rukávů opět do zimních bund! V noci na úterý můžeme čekat i sněžení

Až sedm centimetrů mokrého a těžkého sněhu může napadnout během noci na úterý v oblasti Šumavy. Ve středních a vyšších polohách se očekává, že napadnou až dva centimetry sněhu. Mokrý a těžký sníh může v kombinaci s větrem lámat větve i stromy. Očekávat proto lze komplikace v dopravě, varuje ve své předpovědi Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Zatímco v neděli jsme si ještě odpoledne užívali teplého a slunečného počasí, večer se počasí rapidně změní. Příliv teplého vzduchu od jihozápadu ukončí výrazná studená fronta, která přejde přes naše území k jihovýchodu. Ráno nás čekají nejnižší teploty devět stupňů, na horách bude ještě o dva stupně méně. Výraznější ochlazení pak přijde v pondělí odpoledne a večer.  

Zpočátku bude oblačno, od severozápadu postupně zataženo s deštěm, odpoledne místy i vydatnějším. Ojediněle přijdou i bouřky. Později večer budou srážky nejprve na horách, postupně i v polohách nad 600 m přecházet v déšť se sněhem nebo sněžení. V noci na úterý se bude od středních poloh tvořit sněhová pokrývka. Ojediněle se může tvořit i náledí.

Déšť se sněhem nebo sněžení zažijeme ještě v úterý ráno v nadmořské výšce nad 600 metrů. Během dne pak srážky ustanou a od severozápadu se postupně začne vyjasňovat. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí plus tři stupně až 0 °C, nejvyšší denní 8 až 11 °C.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky počasí, sněžení, náledí, zima, teplota, sníh, mráz, Český hydrometeorologický ústav, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z krátkých rukávů opět do zimních bund! V noci na úterý můžeme čekat i sněžení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.