Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Centrální plzeňský obvod už zahájil první jarní seč, cílem je omezit i výskyt klíšťat

První jarní seč travnatých ploch už zahájil centrální plzeňský městský obvod. Reaguje tak s ohledem na aktuální počasí na vegetační stav, výšku trávy, lokalitu i potřeby občanů. Jelikož tráva začíná přerůstat a zároveň se blíží i sezóna klíšťat, je sečení travnatých ploch nyní na většině zastavěných území nezbytné.

„V pondělí 4. května jsme zahájili první seč, která bude trvat do konce měsíce května.  Následující seče pak budeme řešit operativně dle potřeby tak, aby tráva nebyla přerostlá. Ještě před několika lety jsme prováděli až šest sečí za rok, s přibývajícím suchem seče omezujeme a požadujeme i sekání se zvýšeným pojezdem. Naštěstí máme s firmami dohodnuty taková pravidla, že tráva nemusí být sekána pravidelně a seče zadáváme jen podle jejího stavu a klimatických podmínek,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Oproti vlhkým jarům a létům před několika lety není podle slov starosty potřeba takové množství sečí. Je tedy možné prodloužit lhůtu pro provedení prací. 

„Pro naše občany je myslím dobrou zprávou prodloužení lhůt, které firmám na práci poskytujeme, neboť jejich prodloužením by firmy neměly dohánět práci o víkendech a svátcích. Hluk sekaček by tedy občany neměl ve dnech volna obtěžovat,“ dodává David Procházka.

Ohodnoť článek

Foto ÚMO Plzeň 3

Štítky sekání trávy, veřejná zeleň, údržba zeleně, parky, jarní seč, tráva, klíště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrální plzeňský obvod už zahájil první jarní seč, cílem je omezit i výskyt klíšťat  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.