Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeňský kraj má desátý případ úmrtí v souvislosti s koronavirovou epidemií

, aktualizováno 1. května 2020, 16:04

Počet uzdravených osob z nemoci covid začíná v Plzeňském kraji převyšovat nad počtem nově prokázaných případů onemocnění. Od neděle přibylo 52 vyléčených, zatímco nakažených bylo ve stejném období jen 14. Bohužel v pátek oznámili hygienici desátý případ úmrtí pacienta s pozitivním testem na koronavirus.

První případ nákazy se v kraji objevil 11. března, první člověk nakažený koronavirem zemřel 3. dubna. Dosud zemřelo deset infikovaných. V devíti předchozích případech se jednalo o osoby starší 60 let, které trpěly dalšími závažnými zdravotními problémy. Podrobnější informace o desátem úmrtí v regionu zatím nejsou k dispozici.

Podle aktuálních čísel hygieniků onemocnělo v regionu od začátku pandemie 591 osob. Zatím se z nemoci covid, kterou koronavirus způsobuje, vyléčilo 222 lidí, kteří mají negativní i druhý kontrolní test. Laboratoře od začátku pandemie zpracovaly 9163 testů. Hygienici vystavili karanténu 1454 lidem, 719 lidí již má karanténu ukončenou.

Domažlicko hlásilo v pátek 326 nemocných a 104 uzdravených a nemocní tam nepřibývají. Na Klatovsku je 82 potvrzených infekcí, z toho 26 vyléčených lidí, Plzeň mý 72 nemocných a 48 vyléčených, Tachovsko má 44 pozitivně testovaných a 15 vyléčených, na jižním Plzeňsku je 39 pacientů a 16 uzdravených, na severním Plzeňsku 22 nemocných a 10 uzdravených. Na Rokycansku stoupl počet nemocných z pěti na šest a zatím se tam uzdravili tři lidé.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) oznámil novou vládní strategii, kterou je plošnější v oblastech nejvíce zasažených koronavirem. To by se mělo týkat Chebska a Domažlicka. Výsledky testování by měly zvýšit povědomí hygieniků o tom, jaká část populace v daných okresech může být zasažená a třeba o tom neví. Pomůže to také zjistit, že část lidí už nemoc prodělala, aniž to vůbec zaznamenali.

Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard je přesvědčen o tom, že ke zlepšení situace na Domažlicku v posledních dnech nastalo poté, co se o Velikonocích přijala zvýšená hygienická opatření. Na 35 místech okresu se pravidelně provádějí postřiky dezinfekcí, proběhla také masivní informační kampaň, ve které se lidem doporučovalo pávě striktní a důsledné dodržování zvýšených hygienických opatření.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, Klatovsko, Plzeňský kraj, nemoc, okres Domažlice, Velikonoce, Adam Vojtěch, Josef Bernard, ANO 2011, Plzeň, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj má desátý případ úmrtí v souvislosti s koronavirovou epidemií  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.