Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Venkovní expozice zpřístupní od pondělí 27. dubna plzeňská zoo, navštívit lze i DinoPark

Pro veřejnost se po přestávce vynucené koronavirovou epidemií otevírají od pondělí 27. dubna brány plzeňské zoo. Návštěvníkům budou zatím přístupné venkovní expozice v upraveném sezónním režimu od 8.00 do 19.00 hodin. Poslední návštěvníci budou vpuštěni nejpozději v 18 00 hodin.    

„Nákup vstupenek bude možný pouze přes www.plzenskavstupenka.cz, a to pouze v několika základních tarifech. Prodej vstupenek na místě není možný! Po dobu tohoto opatření není možný vstup do Zoo a BZ na permanentky ani jiné tarify vstupného, držitelům se omlouváme,“ vysvětlil mluvčí zoo Martin Vobruba.

Do Zoo Plzeň se může na základě vládního nařízení denně vpustit jen 2850 návštěvníků. Množství je stanoveno podle velikosti zoo o rozloze 19 hektarů, přičemž na jeden hektar se počítá s maximálně 150 osobami.

„Jsou uzavřeny všechny vnitřní pavilony, prostory a vnitřní restaurace, v provozu jsou pouze výdejní okénka a nápojové automaty. Nákup parkovacích lístků je možný rovněž pouze přes www.plzenskavstupenka.cz. Do provozu vstupuje i DinoPark! Nezapomeňte, že po dobu mimořádného provozu je možné vstoupit jen vchodem Vinice,“ zdůraznil mluvčí zoo.

Pro návštěvníky zoo platí povinnost používat roušky nebo jiné ochrany úst a nosu. Vyžaduje se rozestup dva metry mezi jednotlivými osobami. Všechny neuplatněné dárkové poukazy a jednorázové vstupenky, platné do 31.3. budou uplatnitelné tři týdny od nastolení řádného režimu zoo, který se očekává pravděpodobně od 25. května.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Misíková/ZOO Plzeň

Štítky zoo Plzeň, koronavirus, Martin Vobruba, zpřístupnění expozic, vstupenka, Zoologická a botanická zahrada města Plzně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Venkovní expozice zpřístupní od pondělí 27. dubna plzeňská zoo, navštívit lze i DinoPark  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.