Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Turisté berou útokem těžební lomy na Plzeňsku, kam je zákaz vstupu. Policie zesiluje hlídkovou činnost

Před adrenalinovými a zážitkovými výlety na vlastní pěst do těžebních lomů na severním Plzeňsku varují veřejnost policisté. Apelují teď na občany, aby respektovali a dodržovali v zájmu vlastního bezpečí zákaz vstupu do nebezpečných lomů.

„Zákaz vstupu do těžebních lomů je to v souladu se zákonem o ochraně a využití nerostného bohatství. Policisté se proto budou v průběhu běžné hlídkové činnosti soustředit i na porušování tohoto zákazu a budou chránit životy a zdraví těch, kteří si buď nevšimli výstražných cedulí, nebo je nerespektovali,“ uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

Pokud policisté někoho přistihnou v lokalitě, kam je vstup zakázán, čeká je projednání přestupku proti hornímu zákonu. „Policisté přestupek zadokumentují a postoupí ho k vyřešení příslušnému správnímu orgánu,“ doplnila mluvčí policie.

Vizuálně zajímavé lomy, které jsou ovšem velmi nebezpečným místem, kde lze snadno přijít k úrazu nebo rovnou i o život, brali v posledních dnech turisté doslova útokem a nerespektují v místech zákazy vstupu.  

Nejčastěji lidé pronikají do objektu povrchového a stále funkčního kaolinového dolu ve střední Evropě, který je u Kaznějova. Jedná se o nejmodernější úpravnu kaolínu u nás. Turisty na místě samozřejmě lákají úchvatné scenérie dolu, které využívají mimo jiné i filmaři. Objevily se například v pohádce Princezna ze Mlejna 2.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, těžební lomy, zákaz vstupu, pokuty, turisté, Plzeňský kraj, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté berou útokem těžební lomy na Plzeňsku, kam je zákaz vstupu. Policie zesiluje hlídkovou činnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.