Počasí dnes15 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Teplé počasí na chvíli skončí, očekávají se bouřky, krupobití, sníh i mráz

Také pro Plzeňský kraj platí na Velikonoční pondělí výstraha před bouřkami, které může doprovázet krupobití v souvislosti s přechodem výrazné studené fronty od severozápadu. Výstraha před bouřkami a krupobitím platí až do deváté hodiny večerní. Později se od severozápadu rozšíří ve výškách nad 500 metrů srážky sněhové nebo smíšené. Přechodně také zesílí vítr.

V krupkových a sněhových přeháňkách může dojít k přechodnému poklesu dohlednosti pod 100 m. Je třeba tomu přizpůsobit rychlost jízdy automobilem. S ohledem na možné nárazy větru v přeháňkách a bouřkách dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel, varují meteorologové. Pozor by si při jízdě měli dát zejména ti řidiči, kteří už přezuli na letní pneumatiky.

Odpoledne se začne ochlazovat, nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 16 až 19 °C. Výrazný pokles teploty lze očekávat na horách. V noci na úterý bude k ránu oblačno až polojasno a místy slabé sněhové přeháňky. Nejnižší teploty +1 až -2 °C, na horách -2 až -5 °C. Přes den bude v úterý zpočátku převážně oblačno a místy slabé sněhové přeháňky. Teplota vystoupá maximálně na devět stupňů, na horách pak na tři stupně Celsia.

„V noci na úterý a v noci na středu teplota klesne většinou pod 0 °C. Teploty pod bodem mrazu mohou poškodit kvetoucí vegetaci,“ dodali meteorologové.   

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky předpověď počasí, kroupy, bouřka, Plzeňský, Velikonoční pondělí, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplé počasí na chvíli skončí, očekávají se bouřky, krupobití, sníh i mráz  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.