Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při požáru haly drůbežárny uhořelo asi 16 tisíc malých kuřat

, aktualizováno 13. dubna 2020, 16:29

Požár zlikvidoval v sobotu dopoledne jednu z hal drůbežárny v Otíně na Klatovsku. V plamenech zahynulo kolem 16 tisíc malých kuřat. Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů, hořela hala o rozměrech 15 x 100 metrů. Škoda se předběžně odhaduje na sedm milionů korun.

S požárem bojovaly desítky profesionálních i dobrovolných hasičů z Klatov i z okolních obcí. V akci bylo kolem 20 kusů požární techniky. V době příjezdu hasičů v 10.00 hodin už byla hala nenávratně v plamenech. Při hašení se proto hasiči zaměřovali na ochlazování okolních objektů, aby je uchránili před plameny. Požár se naštěstí nerozšířil na dvě další haly. 

"Po dohodě s majitelem bylo nakonec rozhodnuto nechat objekt kontrolovaně dohořet. Na místě zůstaly jednotky pro dohled nad požářištem do druhého dne. Výše škody byla stanovena na 7mil. Kč. příčina požáru se vyšetřuje," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Už letos zasahovali hasiči v Plzeňském kraji u požáru, kde přišlo o život větší množství hospodářských zvířat. V lednu totiž shořela v Kladrubech na Rokycansku hala pro odchov prasat. Zahynulo 400 chovných prasnic a 1400 selat. Škoda se vyšplhala na 35 milionů korun. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit další haly a majetek za 70 milionů korun. Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky požár, kuřata, hasiči, hala, oheň, okres Klatovy, Otín, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru haly drůbežárny uhořelo asi 16 tisíc malých kuřat  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.