Počasí dnes15 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Osobák narazil na dálnici do cisterny hasičů, řidič zemřel, spolujezdec byl v kritickém stavu

, aktualizováno před 3 minutami

Provoz na dálnici D5 ve směru na Rozvadov ochromila ve středu večer tragická nehoda. Na 83. kilometru narazil osobní vůz do auta hasičů. Řidič nepřežil, spolujezdec byl v kritickém stavu. Lehčí zranění utrpěli i dva hasiči.

„Zasahovali jsme u úniku oleje z nákladního automobilu po technické závadě na D5 směr Rozvadov v blízkosti čerpací stanice u Šlovic. Do jedné z našich cisteren v průběhu zásahu narazilo osobní auto,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Doplnil, že dva lidi z osobního auta museli vyprostit s pomocí hydraulických nástrojů. Řidič osobáku zemřel, druhého člověka transportovali do nemocnice v kritickém stavu. „Evidujeme i dva zraněné příslušníky. Jejich zranění nejsou vážná,“ doplnil Poncar. Silnice byla v místě nehody uzavřena včetně sjezdu na Plzeň Litice. Omezení trvalo několik hodin.

„Podle dosud zjištěných skutečností jel řidič (ročník 1975) vozidla značky VW Touran po dálnici D5 ve směru jízdy na Rozvadov zařazen v levém jízdním pruhu a pravděpodobně z důvodu blížící se kolony strhl řízení do pravého jízdního pruhu, kde se střetl s nákladním vozidlem HZS, které stálo v jízdním pruhu z důvodu úklidu uniklého oleje na vozovce. Řidič osobního automobilu bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. Jeho spolujezdec utrpěl zranění a byl předán záchranářům. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Příčinou a okolnostmi dopravní nehody se nadále policisté zabývají,“ dodala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto se svolením HZS Karlovarského kraje

Štítky nehoda, smrtelná nehoda, tragická nehoda, nehoda na D5, narazil do auta hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osobák narazil na dálnici do cisterny hasičů, řidič zemřel, spolujezdec byl v kritickém stavu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.