Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

VIDEO: Tabákové listy ukrývaly červy a plíseň, muž zboží doma řezal a přeprodával dál

Plzeňští celníci odhalili ilegální prodej tabákových listů, řezaného tabáku a výrobků ze slonoviny. V prvním případě dopadli muže, který přes internet nakupoval tabákové listy z Německa. Zboží doma dál zpracovával a ilegálně prodával. Daňový únik v tomto případě celníci odhadli na čtyři miliony korun. V druhém případě dopadli prodejce, jenž obchodoval se soškami ze slonoviny.

Celníci si došlápli muže z Plzeňska, který si přes internet často objednával z Německa tabákové listy. Zásilky byly mnohdy až dvacetikilogramové! Tabákové listy doma ve sklepě řezal a prodával zájemcům, kteří se ozvali na jeho inzeráty. Část z nich měl pro i svoji vlastní potřebu a pro potřebu rodiny. Otázkou je, zda si někdo uvědomoval, co všechno tabák obsahuje. V tabákových listech totiž našli celníci živé červy.

„Při závěrečné realizaci zajistili dvě dvacetikilogramové zásilky tabákových listů a zadrželi jednu osobu. Při prohlídkách objevili zbytky tabákových listů, osm kilogramů řezaného tabáku, tři řezačky na tabák a další důkazní materiály. V rámci trestního řízení byl zadokumentován dovoz 1 337 kilogramů tabáku. Daňový únik byl předběžně vyčíslen na 4 000 000 korun,“ popisuje Martina Kaňková z Generální ředitelství cel.

Tímto nelegálním obchodem si muž mohl přijít až na jeden milion korun. „Osoba je prověřovaná na svobodě,“ doplnila Kaňková.

Dalším případem se zabývali celníci ve Františkových Lázních. Zaměřili se na obchodníka, který přes Aukro prodával sošky faraonů, gejš a dalších orientálních motivů. Všechny byly ze slonoviny. Za dva roky jich dotyčná osoba prodala přes čtyři desítky za 232 000 korun. „Ze spáchání přečinu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami hrozí osobě trest odnětí svobody až na tři léta,“ uzavřela Martina Kaňková.

Celnici odhalili v Plzni dalšího obchodníka se slonovinou, cenné artefakty prodával přes internet

Na dalšího kšeftaře se slonovinou narazili plzeňští celníci, kteří sledovali počínání muže, jenž prodával výrobky ze slonoviny bez patřičných dokumentů a povolení. Není to přitom tak dávno, co provedli celníci razii u jednoho starožitníka v...

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Celní správa ČR

Štítky Celní správa, ilegální prodej tabáku, tabákové listy, řezal tabák, prodej slonoviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tabákové listy ukrývaly červy a plíseň, muž zboží doma řezal a přeprodával dál  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.