Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Univerzita znovu nabízí ikonickou budovu bývalého generálního ředitelství plzeňské Škodovky

Novou nabídku na prodej objektu někdejšího ředitelství Škodových závodů oznámila Západočeská univerzita v Plzni. Dřívější vedení školy ji koupilo v roce 2010. Několik let zde sídlila fakulta zdravotnických studií a krátce fakulta ekonomická. Od roku 2017 je prázdná a univerzita ji udržuje, ale vzhledem k současným rozvojovým plánům pro ni už žádné využití nemá, proto hledá investora.

"Tržní hodnota je podle aktuálního znaleckého posudku 175 milionů korun, minimální prodejní cena nebyla stanovena," uvedla mluvčí ZČU v Plzni Andrea Čandová. Univerzita se rozhodla při prodeji spolupracovat s poradenskou firmou IMAP Redbaenk Praha, specialistou na privátní transakce. Jejím úkolem je oslovit investory a najít vhodného partnera.

Budova se nachází v atraktivní lokalitě s výbornou dostupností a snadným přístupem do centra Plzně. Objekt o rozloze více než 16 000 m² leží v blízkosti náměstí Emila Škody, které čeká rozsáhlá revitalizace. Plánované nové byty, obchody a kanceláře v této oblasti ještě více zvýší atraktivitu celého okolí.

Díky své velikosti a strategické poloze nabízí budova různorodé možnosti využití, od kancelářských prostor přes lehkou výrobu až po skladovací nebo multifunkční zázemí. Vzhledem k omezené nabídce kancelářských prostor v Plzni jde o výjimečnou investiční příležitost s vysokým potenciálem.

Univerzita poprvé nabízela objekt v roce 2022, kdy se ozvalo několik zájemců. Objevily se ale formální nedostatky v dokumentaci. Ty už jsou nyní odstraněné. Objekt je zasazený do řadové zástavby, má čtyři a dvě podzemní podlaží.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením ZČU v Plzni

Štítky Plzeň, Škodovka, univerzita, prodej, budova, Škoda, ZČU, ředitelství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita znovu nabízí ikonickou budovu bývalého generálního ředitelství plzeňské Škodovky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.