Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

V mateřské škole se zřítil strop, událost řeší policie i statici

V mateřské škole ve Zbirohu na Rokycansku se zřítil sádrokartonový strop v jedné ze tříd. Událost se stala naštěstí v době, kdy v objektu nebyly děti. Nikomu se tak nic nestalo. Věcí už se zabývá policie i město. Provoz školky běží s omezeními dál.

„V prostoru MŠ Zbiroh došlo v jedné ze tříd k nekontrolovatelnému pádu celého sádrokartonového stropu. Událost se naštěstí stala o uplynulém víkendu, kdy ve školce neprobíhal standardní provoz a událost se tak obešla bez zranění, v budově se nikdo nenacházel,“ informovali hasiči na svých sociálních sítích„Zasahující jednotky na místě nezjistily žádné další hrozící nebezpečí a událost je tak již plně v kompetenci vedení města Zbiroh,“ doplnili.

Provoz ve školce poběží minimálně čtyři týdny v omezeném režimu. Město muselo uzavřít ještě jednu třídu, kde je stejný strop. Žáci jsou tak ve spojených učebnách nebo v prostorách družiny místní základní školy. „Celou záležitost řeší Policie ČR, statici a další odborníci z oboru staveb. Vzhledem k takto vážné situaci byla okamžitě uzavřena i třída v 2. pavilonu se stejným typem stropu. Během několika následujících dnů dojde k posouzení těchto stropů statikem. Uzavřené třídy budou opět přístupné dětem po potvrzení bezpečnosti odborníky," sdělil starosta Zbirohu Josef Štícha (SNK Za rozvoj města Zbiroh).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením JSDH Zbiroh

Štítky Zbiroh, , mateřská škola, nehoda v mateřské škole, propadlý strop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Nějak se množí případy, kdy v některé škole (proč právě ve školách?) spadne sádrokartonový strop. Zatímco období rozvinutého socialismu byl poznamenáno padajícími fasádami (k čemž může dojít snadno i dnes, jak ukazuje případ z Prahy), dnes v době úspěšného budování vyspělého kapitalismu padají sádrové stropy. Nic divného. Tehdy, za socíku, se sádrokartonové stropy ještě nedělaly.

Pátek, 13. září 2024, 09:10Odpovědět

V mateřské škole se zřítil strop, událost řeší policie i statici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.