Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Jízda pod vlivem alkoholu, drog i bez papírů. Policisté evidují v posledních dnech více takových případů

Žena pod vlivem amfetaminu i silně opilý muž. Policisté na Tachovsku a Domažlicku evidují v posledních dnech nárůst počtu řidičů pod vlivem návykové látky. Kromě toho dvakrát zastavili i jednašedesátiletou paní, která řídila auto, ačkoli se zvládla vybodovat, a tudíž neměla za volantem co dělat.

„Sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si v uplynulých dnech převzal čtyřiatřicetiletý muž, který v obci Bor řídil osobní vozidlo Škoda Fabia. Při vjíždění na hlavní pozemní komunikaci ohrozil řidiče jiného automobilu. Celá událost se stala před svědky i před policejní hlídkou, která následně řidiče zkontrolovala,“ přibližuje policejní mluvčí Iva Vršecká jeden z nedávných případů.

Při dechové zkoušce policisté muži naměřili 2,54 promile alkoholu v dechu. Dotyčný se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, jejímž rozborem byla zjištěna hladina 2,14 promile alkoholu.

O své řidičáky přišlo na místě hned několik několik velmi rychlých motoristů. Jeden jel v obci 120 km/h

Nejvyšší povolenou rychlost v obcích i na silnicích v Plzeňském kraji překročilo při policejní akci 133 motoristů ze 400 kontrolovaných vozidel. Z toho 73 řidičů nedodrželo rychlost jízdy v obci a 60 řidičů mimo obec. A našlo i několik velmi...

„Ze stejného skutku je podezřelá také sedmadvacetiletý řidička vozidla Fiat Punto, kterou zastavila policejní hlídka u obce Slavice,“ pokračuje Vršecká. Dechová zkouška vyšla u ženy s negativním výsledkem. Testem na drogy už neprošla, byl pozitivní na amfetamin.

Také na Domažlicku řešili policisté obdobné případy. Například osmatřicetiletého řidiče, který se stal účastníkem nehody, při níž mu řidič jiného vozu nedal přednost. „Policisté u něj v rámci šetření této události provedli test na přítomnost omamných a psychotropních látek a zjistili pozitivní výsledek u látky THC. I v tomto případě zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se dále zabývají,“ doplnila policistka.

Starší ženu bez řidičáku zastavili dokonce dvakrát

Dvakrát v průběhu srpna kontrolovali policisté v obci Kdyně jednašedesátiletou řidičku osobního vozidla Toyota Yaris. „V obou případech řídila vozidlo, ačkoliv na základě rozhodnutí správního orgánu pozbyla řidičské oprávnění z důvodu dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z tohoto skutku jí také sdělili podezření,“ řekla k případu policejní mluvčí.

Další šofér na sebe upozornil rychlou jízdou. Za volantem vozu Mercedes-Benz překročil v obci rychlost o 43 km/h. „V obci Stod ho zastavili policisté a v rámci kontroly vyzvali třiadvacetiletého řidiče k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Test byl pozitivní na látku THC. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se nadále zabývají,“ uzavřela Iva Vršecká.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Tran

Štítky jízda pod vlivem, řidič pod vlivem, alkohol za volantem, opilý řidič, dechová kontrola, zfetovaný řidič, jízda pod vlivem drog, jízda bez papírů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízda pod vlivem alkoholu, drog i bez papírů. Policisté evidují v posledních dnech více takových případů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.